Bihorenii la "Bursa locurilor de munca pentru absolventi"

Bihorenii la "Bursa locurilor de munca pentru absolventi"
„Toate drumurile duc la Casa de Cultura a Sindicatelor”. Acesta a fost sloganul dupa care s-au ghidat vineri oradenii care au participat la „Bursa locurilor de munca pentru absolventi”. Si acestia nu au fost putini.

La nivel de judet, „bursa” s-a organizat si la Beius. Succesul „bursei” a fost confirmat atât de organizatori, cât si de participanti.

„Din constatarile de pâna acum, reiese ca exista un interes deosebit, atât din partea angajatorilor – peste 80 – cât si din partea absolventilor de toate gradele”, preciza ieri la ora 10:00, Dorel Draghici, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Dintre cele peste 1.500 de locuri de munca oferite, circa 320 erau la agentia din Beius. „Dintre acestea circa 200 sunt pentru persoanele cu studii superioare – 140 pentru ingineri”, a spus Draghici.

 

 

 

Lipsa de îndrazneala

 

 

 

Angajatorii au fost, în general, multumiti de organizare. Mai putin de lipsa de îndrazneala a absolventilor.

„Sunt surprinsa de lipsa de îndrazneala a absolventilor. Asta din cauza modului în care au fost învatati sa reactioneze în societate. Nici o persoana nu va putea descoperi ce se ascunde în spatele unui afis.

Daca ar avea mai mult curaj, ar descoperi oportunitati la care nici nu au visat când au plecat de acasa”, este de parere Lucia Ban, responsabilul Agentiei Oradea Generali Asigurari.

Angajatorii considera ca nu ar fi rau, ca alaturi de afisele cu numele firmei si locurile de munca, sa fie prezentate atât cerintele cerute cât si recompensele oferite.

Dan Birta