Bihorenii la Congresul CECCAR

Bihorenii la Congresul CECCAR
Profesioniştii contabili trebuie să-şi reconsidere elementele de abordare şi raportare.

20 de profesionişti contabili bihoreni au participat la sfârşitul săptămânii trecute la Conferinţa Naţională CECCAR şi la Congresul profesiei contabile din Romania – ediţia a XVIII-a, de la Bucureşti. Detalii despre activităţile desfăşurate în cadrul celor două manifestări ne-au fost prezentate de Valerian Susa şi Leonica Bochiş – preşedintele, respectiv directorul general al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) Bihor.
În cadrul Conferinţei CECCAR a fost lansată Academia de Ştiinţe şi Tehnici Contabile din Paris – filiala din România.

Participanţi

„În materialele congresului, filiala Bihor a fost menţionată la numeroase capitole cu realizări în anul 2009 şi primul semestru din 2010”, a declarat Valerian Susa. Pe lista preşedinţilor onorifici a CECCAR a fost validată propunerea CECCAR Bihor, Mihai Chindlea. De asemenea, ca membru supleant în Consiliul superior CECCAR a fost aleasă şi Carmen Vlad, membru al filialei bihorene.

În funcţia de preşedinte al CECCAR a fost reales Toma Marin.

La congres au participat circa 1.500 de membri din care 150 invitaţi de peste hotare. „A fost prezentă elita contabilităţii mondiale, semn al aprecierii de care se bucură CECCAR, a doua instituţie de profil din Europa, atât ca număr de membri cât şi ca activitate”, a subliniat preşedintele CECCAR Bihor.

Dintre cei mai importanţi invitaţi îi amintim pe: Robert Bunting – preşedintele Federaţiei Internaţionale a Experţilor Contabili, Olivier Boutellis, directorul executiv al Federaţiei Experţilor Contabili Europeni, William Nahum – preşedintele Academiei de Ştiinţe şi Tehnici Contabile şi Financiare din Franţa, Sylvie Voghel, preşedintele Practici Mici şi Mijlocii.

Tema Congresului a fost: „Pentru o nouă cultură în profesia contabilă”. De ce o astfel de temă? Deoarece criza economică pune nu numai în faţa economiştilor ci şi a modurilor de guvernare o reconsiderare a tuturor aspectelor. „În ceea ce priveşte profesia contabilă, dat faptul că în multe abordări este apreciată ca una din vinovatele de această criză, este obligată să-şi reconsidere toate elementele de abordare şi raportare pe care le exprimă”, este de părere Valerian Susa.

D.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !