Bihorenii, mai interesaţi de analize

ORADEA - În pofida faptului că mulţi bihoreni, deşi sunt născuţi în iulie ori august şi nu au primit acasă scrisoarea ce conţine taloanele pentru analizele gratuite, conform ultimelor date, în cursul lunii octombrie participarea la programul evaluării stării de sănătate a populaţiei a mai crescut puţin.

Potrivit ultimelor date furnizate de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bihor, în cursul lunii octombrie au beneficiat de evaluarea stării de sănătate un număr de 32.233 de locuitori ai judeţului Bihor. Dintre aceştia, 2.008 sunt persoane neasigurate. Din numărul total de persoane care s-au prezentat la medicul de familie în luna trecută, la 27.993 de persoane, medicii de familie le-au recomandat efectuarea de investigaţii.

„Participarea populaţiei la Programul Naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei în luna octombrie este cu puţin mai bună comparativ cu media lunară a participării înregistrată în trimestrul III al anului 2007, când în medie s-au prezentat lunar la program 28.129 de persoane”, susţine dr. Dorel Ţârţ, purtător de cuvânt al Autorităţii de Sănătate Publică Bihor. Astfel, cumulat în primele patru luni de desfăşurare a programului, s-au prezentat la medicii de familie 19,64% dintre bihoreni.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase