Bihorenii nu se înghesuie la bilete de tratament

De Dan Birta
Reactualizat la:
1Comentariu
Bihorenii nu se înghesuie la bilete de tratament
Din totalul de 97 de bilete de tratament primite de Casa Judeţeană de Pensii Bihor, au fost valorificate 48.

Bihorenii nu se dau în vânt după bilete de tratament în această perioadă a anului. Doar jumătate dintre biletele primite de Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Bihor pentru seria a treia, cu începere din 18 martie 2016, şi-au găsit solicitanţii. „Din cele 97 de bilete de tratament primite mai avem disponibile 48. În alţi ani, în această perioadă nu puteam face faţă solicitărilor”, ne-a declarat Leontin Ţîrle, directorul executiv al CJP Bihor.

Bilete diponibile

În prezent, Casa Judeţeană de Pensii Bihor dispune de 30 de bilete de tratament pentru Băile 1 Mai, staţiune recomandată pentru tratarea afecţiunilor reumatismale. Alte zece bilete de tratament sunt pentru staţiunea Moneasa, recomandată pentru tratarea afecţiunilor sistemului nervos. Cine are probleme cardiovasculare, poate alege staţiunea Covasna, unde sunt disponibile două bilete de tratament. Alte patru locuri sunt disponibile pentru Buziaş şi două pentru Geoagiu Băi.

„Persoanele interesate se pot prezenta la sediul instituţiei noastre între orele 8:00 – 14:00, cu actul de identitate (original plus copie); biletul de trimitere pentru serviciile medicale clinice, formular unic cu regim special, eliberat de către medicul de specialitate şi un cupon pentru plata pensiei (copie plus original) sau adeverinţă cu salariul pe ultima lună, pentru asiguraţii sistemului public de pensii”, a precizat Leontin Ţîrle.

Cât costă biletul

Perioada unui bilet de tratament este de 16 zile. Pensionarii sistemului public de pensii vor plăti pentru un bilet de tratament jumătate din cuantumul pensiei aferente lunii anterioare sejurului.
Asiguraţii sistemului public de pensii, care au salariul mai mic decât salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2016 (2.681 de lei) vor plăti jumătate din valoarea biletului de tratament.

Potrivit Ordinului preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice, tariful maxim pentru un bilet de tratament balnear pentru anul 2016 la o unitate de două stele este de 1.388 de lei, iar la o unitate de trei sau patru stele, de 1.452 de lei.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor