Bihorenii, parte la recordul Ungariei

Au pregătit 5500 porţi, record al Ungariei
Au pregătit 5500 porţi, record al Ungariei
Pentru două zile, localitatea Esztár, aflată la aproximativ 30 km de Oradea a devenit, în acest weekend, capitala tocanei de legume.


Festivalul care a ajuns la cea de-a patra ediție, depășește cu mult dimensiunile unei clasice sărbători a satului. În acest an, principalul punct de atracție a fost recordul Ungaria în materie de tocană de legume, organizatorii împreună cu bucătari pricepuți, reușind să pregătească 5500 de porții, care ar fost împărțite localnicilor și participanților. Ingredientele necesare acesteia au fost: 200 kg ceapă, 600 kg ardei, 200 kg roșii, 80 kg cârnați, toate acestea într-un ceaun cu un volum de 6 mc.

Totodată, în preajma conacului Erdody, pe o parte și alta a străzii, a fost organizat concursul între echipe. Apriximativ 50 de echipe au intrat în competiţie. În acest an, pentru prima dată au participat și echipe bihorene, mai exact, fiind reprezentate comunele Drăgănești, Lăzăreni și Sălacea.

Acestea din urmă au și reușit performanța de a fi premiate, comuna Drăgănești primind un premiu special, iar satul Otomani fiind apreciată de juriu ca preparând și prezentând o tocană de legume pentru un loc 2 mai mult decât onorabil, premiul cel mare fiind dus înspre Budapesta.

Mai trebuie amintit că, satul cu o populație de 1500 locuitori se mândrește nu doar cu o tradiție bogată în cultura legumelor, ci şi cu cooperativa socială care funcționează sub egida administrației locale se asigură muncă pentru peste 100 de lucrători sociali, modelul social-economic implementat aici fiind un real succes pentru o zonă mai slab dezvoltată cum este estul Ungariei.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase