Bihorenii, poftiti la angajari

Dacã e primãvarã, bihorenii fãrã locuri de muncã sunt invitati sã-si gãseascã unul. Si oferta „Bursei generale a locurilor de muncã” este foarte generoasã. Circa 1.400 de locuri de muncã sunt oferite de peste 80 de angajatori.

„Lista este în continuare deschisã si sperãm ca locurile de muncã oferite sã fie mult mai multe, firmele putând sã se înscrie si direct la bursã, în data de 7 aprilie”, ne-a informat Dorel Drãghici, directorul executiv al AJOFM Bihor. Bursa de anul acesta va fi organizatã în judetul Bihor în douã locatii: Casa de Culturã a Sindicatelor din Oradea si Sediul Primãriei Beius. Manifestarea va începe la ora 9:00. Pânã acum, la Oradea si-au confirmat prezenta 75 de angajatori care ofereau un total de 1.162 de locuri de muncã, 85 dintre acestea fiind pentru persoanele cu studii superioare. La Beius au confirmat sapte angajatori cu 190 de locuri de muncã – 21 pentru studii superioare.

Se cautã calificati

La cea de a IX-a editie a bursei generale, numãrul locurilor de muncã pentru persoanele cu studii superioare este foarte mare. „În afarã de juristi existã cerere pentru aproape toate celelalte meserii. De asemenea cererea pentru ingineri constructori este deosebit de mare – nu mai putin de 32 de posturi”, a declarat Daciana Nica, directorul executiv adjunct al AJOFM Bihor.

Potrivit organizatorilor, o altã caracteristicã a bursei din 2006 este scãderea cererii de muncitori calificati în industria usoarã. „Dacã anul trecut locurile din industria usoarã reprezentau circa 70% din cele oferite, anul acesta ponderea acestora a scãzut foarte mult.

Se cautã în schimb muncitori în constructii. A scãzut si cererea de muncitori necalificati, ponderea acestora fiind de 14% din numãrul total de locuri de muncã oferite”, a precizat Nica. Angajatorii cer persoane cu studii de specialitate. Potrivit legii, angajatorii au obligatia sã încadreze persoane conform Codului CAEN din Nomenclatorul de meserii. „Dacã angajeazã muncitori necalificati sunt obligati sã-i califice prin programe de calificare”, a subliniat Daciana Nica.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !