Bihorenii prefera sa se trateze in judet

Băile Felix, cea mai solicitată staţiune pentru bilete de tratament
Băile Felix, cea mai solicitată staţiune pentru bilete de tratament
Peste 4.600 din totalul de 6.431 de bilete de tratament prin Casa Judeţeană de Pensii au fost valorificate în Bihor.

Într-o proporţie covârşitoare, peste 71% din totalul biletelor de tratament valorificate de către Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Bihor au fost în staţiunile din judeţ. Indiferent de tipul afecţiunilor pe care le tratează, în staţiunile bihorene au fost solicitate şi valorificate 4.604 bilete de tratament în cursul anului 2011 astfel: Băile Felix – 2.341 de bilete, Băile 1 Mai – 1.413 bilete, Băile Tinca – 743 de bilete şi Tinca – 107 bilete. „În anul 2011 totalul biletelor repartizate pentru staţiunile din judeţul Bihor a fost mai mare cu circa 35% faţă de anul 2010”, a subliniat directorul CJP Bihor, Leontin Ţîrle.

Peste 6.900 de bilete de tratament au fost repartizate de către Casa Naţională de Pensii Publice, Casei Judeţene de Pensii (CJP) Bihor în cursul anului 2011. „Dintre cele 6.918 bilete de tratament repartizate, au fost eliberate 6.431 de bilete de tratament, gradul de valorificare fiind de 92,96%”, ne-a informat Leontin Ţîrle.

Staţiuni

Biletele de tratament valorificate au fost pentru staţiunile: Amara, Buziaş, Căciulata, Covasna, Eforie Nord, Băile Felix, Geoagiu, Govora, Herculane, Mangalia, Moneasa, Ocna Şugatag, Olăneşti, Sângeorz Saturn, Sinaia, Slănic Moldova, Slănic Prahova, Sovata Stâna de Vale, Techirgiol, Tinca, Tuşnad, Vatra Dornei, Călimăneşti, Lacu Sărat, Neptun şi Târgu Ocna.

„Faţă de nurmărul de cereri depuse – 8.550 – gradul de satisfacere a acestora a fost de 75,22%, comparativ cu 59,46% în anul 2010”, a precizat Leontin Ţîrle. Potrivit acestuia, gradul de satisfacere mai ridicat al cererilor s-a datorat şi faptului că depunerea cereilor s-a făcut cu cel puţin 40 de zile înainte de data la care s-a dorit intrarea în staţiune, chiar dacă punctajul solicitantului arăta că acesta a fost beneficiarul unui bilet de tratament şi în anii anteriori.

Şi în anul 2011, din numărul total de bilete, doar 15% au fost alocate persoanelor beneficiare de legi speciale (gratuităţi). Pentru a preîntâmpina eventualele nemulţumiri, CJP Bihor a numit o comisie care a redistribuit gratuităţile neridicate. Staţiunile din ţară cele mai solicitate au fost: Moneasa – 476 de bilete, Covasna – 208 bilete şi Sovata – 206 bilete. Cele mai puţine solicitări au fost pentru staţiunile: Amara, Bazna, Tăşnad şi Lacu Sărat.

Pe tip de afecţiuni, cele mai solicitate au fost staţiunile de profil reumatic şi cardiovascular, respectiv Băile Felix, Băile 1 Mai, Băile Tinca, Covasna şi Vatra Dornei.

D.B.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !