Bihorenii vor bani nerambursabili pentru turism

De Simona Albinaru
Bihorenii vor bani nerambursabili pentru turism
Procentul public nerambursabil este de 85% din totalul cheltuielilor eligibile.

Nu mai puţin de 132 de proiecte au fost depuse de bihoreni în dorinţa de a obţine finanţare în domeniul turistic în cadul Măsurii 313. Conform directorului OJPDRP Bihor, Florian Vesa judeţul nostru se află în fruntea clasamentului cu cele mai multe dosare depuse spre finanţare. Sesiunea de depuneri care s-a încheiat în pe data de 16 mai este cea de a şaptea din cadrul Măsurii 313 – Încurajarea activităţilor turistice din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 – 2013.

Finanţare

Potrivit Ghidului solicitantului, în cazul pensiunilor agroturistice, procentul public nerambursabil este de 85% din totalul cheltuielilor eligibile, plafonul maxim al finanţării unui proiect fiind de 100.000 euro. Tot de un procent public nerambursabil de 85% din totalul cheltuielilor eligibile beneficiază şi proiectele de investiţii ce vizează activităţile recreaţionale într-o limită maximă de finanţare de 200.000 euro. În ceea ce priveşte cheltuielile de promovare aferente dezvoltării şi marketingului serviciilor turistice rurale, costurile eligibile trebuie să se încadreze în limita a 10.000 euro, iar în vederea creării de site-uri web, în limita a 5.500 euro.

În cazul pensiunilor agroturistice (construcţie nouă) solicitantul trebuie să aibă domiciliul, în momentul cererii sprijinului financiar, în locul unde realizează investiţia respectivă, iar la momentul finalizării, beneficiarul trebuie să domicilieze permanent în acel loc în care s-a înfiinţat pensiunea agroturistică, fie în aceeaşi clădire, fie în clădire independentă. O investiţie într-o pensiune agroturistică poate îmbina activităţile agricole cu serviciile turistice în interiorul unei gospodării agricole sau ferme, astfel încât să aducă venituri suplimentare.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !