Bihorul – primul la ape pe munte

Bihorul – primul la ape pe munte
Salvamontiştii bihoreni s-au clasat pe primul loc la prima competiţie internaţională de amatori pe ape de munte.

„Mureş Marathon 2010” – primul concurs internaţional pentru amatori pe ape de munte („white – wather sports”), organizat în weekend în defileul Mureşului a clasat echipa salvamontiştilor bihoreni pe primul loc.

White vather sports este o competiţie ce constă în parcurgerea de ape repezi (râuri montane), cu şase grade de dificultate, cu ajutorul unor ambarcaţiuni (flotoare, caiace, canoe, bărci de rafting, fie cu cocă fixa, fie gonflabile). Concursul, organizat de o firmă din Târgu Mureş, s-a derulat sâmbătă între localităţile Meştera – Rastoliţa şi a beneficiat de prezenţa a 97 de participanţi (din România, Ungaria şi Bulgaria), un număr dublu faţă de aşteptările organizatorilor.

 

Bihorenii – primii

 

Au fost organizate trei categorii de probe:  caiac 1 persoana, canoe 2 persoane şi barcă rafting 4 +, sportivii concurand la 2 probe – maraton 22 km si slalom. Concursul a furat opt ore şi s-a finalizat cu nouă câştigători situaţi pe primele trei locuri. Echipa Serviciului Judeţean Salvamont-Salvaspeo Bihor a urcat pe podium, obţinând locul I (Nagy Ivan) şi locul II (Pinter Istvan) la proba de Caiac – Slalom. De altfel, salvamontiştii bihoreni au experienţă în acest domeniu întrucât în urmă cu şase ani au iniţiat prima acţiune de evaluare a potenţialului de „white water sports” existent în România, iar apoi au format prima bază de date cu fişele de traseu a peste 20 de trasee din ţară.

Dat fiind interesul mare pentru acest tip de competiţie la prima ediţie, salvamontiştii bihoreni promit că a doua ediţie va cuprinde concursuri pe mai multe categorii, dar şi pe tipuri de ambarcaţiuni.

O.Ş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !