Bihorul a scăpat de critică

ORADEA – Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a prezentat azi în cadrul unei videoconferinţe rezultatele controalelor avute în întreaga ţară în perioada 4-15 februarie, vizând subprogramul naţional de tratament al bolnavilor cu afecţiuni oncologice.

Principalele concluzii care se desprind relevă faptul că în 2007 numărul de bolnavi de cancer a crecut cu 10% faţă de 2006 iar numărul de internări a fost cu 75% mai mare faţă de anul precedent. Totodată, numărul de bolnavi beneficiari de medicamente în anul trecut a fost de 84.669, adică cu 11% mai mulţi bolnavi beneficiari faţă de numărul estimat.

Principalele disfuncţionalităţi descoperite în desfăşurarea acestui program au fost cele legate de achiziţia sau accesul la medicamente, întârzieri în furnizarea acestora, în raportarea reală a indicatorilor, în prelucrarea datelor, etc. Dacă unele judeţe s-au regăsit la multe dintre disfuncţionalităţile amintite, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi cel Municipal, cele două unităţi prin care se desfăşoară acest program în Bihor, au fost amintite doar la nereguli legate de sincope în aprovizionare. Lucru demn de apreciat faţă de medicii de la Judeţean, unde secţia de Oncologie este cea mai oropsită în ceea ce priveşte condiţiile de spitalizare.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !