Bihorul ca destinatie turistica

Fundatia de Protejare a Monumentelor Istorice din România si-a propus pentru anul acesta continuarea proiectãrii teatrului de varã din Cetate. Conform spuselor directorului executiv Jakabffy Ladislau, fundatia are un buget diminuat semnificativ fatã de anul trecut, de doar 1 miliard lei, alocat de Consiliul Judetean.

Pe mãsurã avansãrii proiectului teatrului de varã, Consiliul Judetean va suplimenta însã fondurile fundatiei. În momentul de fatã, proiectul se aflã la comisia de specialitate a Ministerului Culturii si Cultelor, urmând sã se stabileascã varianta finalã în care se va realiza constructia. Un alt obiectiv vizeazã promovarea Bihorului ca destinatie turisticã, în acest scop urmând sã fie tipãrite pliante în mai multe limbi, respectiv sã fie amplasate panouri cu principalele monumente la intrãrile în Oradea si la câteva statii de carburanti.

Fundatia se precupã si de soarte monumentelor din provincie. Astfel, se urmãreste consolidarea Cetãtii Adrian din Oradea si introducerea în circuitul turistic a vãmii sãrii din defileul de la Vadu Crisului.

Pengo Zoltan
0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !