„Bihorul este un judeţ sigur!”

7Comentarii
„Bihorul este un judeţ sigur!”
Bihorenii se pot mândri că locuiesc într-unul din cele mai sigure judeţe din ţară, conform rezultatelor obţinute de poliţişti în 2009.

La conferinţa de presă desfăşurată marţi la baza Dinamo a IPJ Bihor, şefii inspectoratului au prezentat activitatea şi rezultatele poliţiştilor din anul recent încheiat. Astfel, se pare că, indiferent de natura lor, numărul infracţiunilor soluţionate în 2009 a crescut simţitor, fapt care atestă că poliţiştii au depus reale eforturi în acest sens. Fie că a fost vorba de furturi, tâlhării, infracţiuni economice sau rutiere, lucrătorii IPJ Bihor au „avut ac de cojocul lor”, reuşind să atingă targeturile pe care şi le-au propus şi mândrindu-se cu un număr redus de victime, indiferent în ce domeniu. Au avut totuşi şi un target nerealizat: cel referitor la scăderea corupţiei. Cu toate acestea, cei 1320 de angajaţi ai IPJ Bihor, au slujit „ca la carte” cei circa 620.000 de locuitori ai judeţului, având ca premiză creşterea permanentă şi îmbunătăţirea continuă a calităţii actului poliţienesc.

Poliţiştii, mândria judeţului

Şi pentru că, cifrele arată că Bihorul se află pe locul 28 în ţară din punct de vedere al volumului criminalităţii raportat la populaţie, pe locul 11 la nivelul infracţionalităţii economico-financiare raportat la populaţie, respectiv pe locul 27 din punct de vedere al criminalităţii judiciare, comisarul şef Adrian Bucur, şeful IPJ Bihor, a declarat mulţumit: „Judeţul Bihor este un judeţ sigur!” Un alt succes al anului trecut, înregistrat de poliţia bihoreană, a fost acţiunea Strada 2009, de mare amploare, în urma căreia rezultatele bune nu au întârziat să apară. Pregătirea şi profesionalismul celor de la IPJ Bihor au fost evidenţiate şi de rezultatele deosebite obţinute în urma vizitei de evaluare a unei echipe de comisari din Spaţiul Shengen, în martie 2009, rezultate cu care poliţiştii bihoreni au contribuit la ridicarea imaginii poliţistului român la standarde europene. Şefii IPJ Bihor au specificat că o bună, şi permanent îmbunătăţită, colaborare cu toate instituţiile cu atribuţii în sistemul judiciar, de siguranţă naţională şi ordine publică, dar şi cele administrative au făcut posibilă atingerea rezultatelor foarte bune din 2009.

Arest preventiv sau hotel?

Deoarece, pe bună dreptate, condiţiile din Arestul IPJ Bihor sunt „mult prea bune faţă de ce merită infractorii”, conform comisarului şef Bucur, toţi cei care ajung pe acolo se vor simţi ca la hotel. Arestul este dotat, la cele mai ridicate standarde, cu aragaz – mai bine spus o „mini chicinetă” cu vesela aferentă, grup sanitar şi mobilier, toate noi şi de calitate, creând astfel toate condiţiile necesare unui trai decent. În condiţiile date, singurul motiv de supăre a celor care ajung în Arest ar putea rămâne faptul că această cameră nu e în regim „single”. Încă un motiv de laudă pentru poliţia bihoreană şi din acest punct de vedere: Arestul IPJ Bihor a fost declarat drept unul dintre cele mai moderne din ţară.

Idei pentru viitor

Bombardaţi cu întrebări, majoritatea pe teme rutiere, şefii inspectoratului au specificat că urmăresc o bună colaborare cu cetăţenii, şi, conform comisarului şef Bucur: „nu avem target de amenzi, deoarece nu avem nici un interes, nu la noi vin banii.” În ceea ce priveşte traficul rutier, mai exact în scopul fluidizării acestuia şi reducerii numărului de accidente, se va adopta politica sensurilor giratorii, care vor înlocui din ce în ce mai multe intersecţii semaforizate. Cât despre modul de lucru al rutieriştilor, comisarul şef Eugen Boc, adjunct al şefului IPJ Bihor, a spus: „Pentru abaterile uşoare – gen lipsa triunghiului reflectorizant – oamenii ar trebui în primă fază să fie avertizaţi, nu amendaţi”, în ideea că poate aşa, cetăţeanul respectiv şi-ar schimba percepţia de multe ori greşită faţă de agentul de circulaţie şi s-ar arăta mai dornic să respecte legea. În acest sens: „Lucrăm la instruirea şi pregătirea personalului pentru a acţiona mai mult pe linie de prevenţie” a completat comisarul şef Boc. Conferinţa s-a încheiat cu promisiunea că poliţiştii bihoreni se vor afla, în continuare, în slujba bihorenilor, vor lucra permanent la îmbunătăţirea activităţilor desfăşurate, având ca obiectiv principal creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului pe raza întregului judeţ.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor