Bihorul in top la proiecte depuse

1Comentariu
Bihorul in top la proiecte depuse
Radu Ţîrle, preşedintele CJ Bihor, a fost numit în funcţia de preşedinte a CDR al ADR Nord-Vest.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională (CDR) a Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest s-a întrunit miercuri, în şedinţă ordinară, la Oradea. Membrii CDR au aprobat numirea în funcţia de preşedinte CDR a lui Radu Tirle, preşedintele CJ Bihor. Vicepreşedinte a fost numit Tiberiu Marc, preşedintele CJ Sălaj.

„În cadrul şedinţei au fost aprobate nouă hotărâri şi o informare”, Claudiu Coşier, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR Nord-Vest).

Conform legii, funcţia de preşedinte a acestui for este îndeplinită prin rotaţie, pe timp de un an, de preşedinţii consiliilor judeţene.

De asemenea, membrii CDR Nord-Vest au avizat contractul de finanţare „Sprijin pentru informarea şi publicitatea privind Programul Operaţional Regional în Regiunea Nord-Vest, Anul 2010”, al cărui beneficiar este ADR Nord-Vest. Proiectul acoperă costurile din anul în curs referitoare la informarea, publicitatea şi organizarea de evenimente dedicate POR, în sumă totală de 435.160 lei.

O altă hotărâre importantă a Consiliului de Dezvoltare Regională Nord-Vest, s-a referit la avizarea mai multor proiecte finanţate în regiune prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Contractele sunt încheiate între ADR Nord-Vest , Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi unele autorităţi publice locale în calitate de beneficiari de finanţare nerambursabilă prin POR.

Pentru a încuraja scrierea de proiecte se vor face realocări de fonduri de pe o axă pe alta. „Obiectivul de contractare îl vom atinge, nivelul rambursărilor este însă foarte scăzut”, a spus Claudiu Coşier.

Bihorul în top

Claudiu Coşier, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR Nord-Vest) a ţinut să evidenţieze evoluţia remarcabilă a judeţului Bihor din ultimii ani. Astfel, cu cele 42 de proiecte care urmează a fi contractate, Bihorul se situează în fruntea clasamentului din nord- vestul ţării.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor