Bihorul, in topul grupurilor de producatori

1Comentariu
Bihorul, in topul grupurilor de producatori
Doar în cursul acestui an, în judeţul Bihor, au fost constituite şapte grupuri de producători.

Bihorul este în fruntea listei privind numărul grupurilor de producatori recunoscuţi de MADR.

„Dacă la preluarea mandatului de director al Direcţiei Agricole Bihor, în judeţul nostru nu exista nici măcar o iniţiativă în vederea constituirii grupurilor de producători în domeniul agricol, azi am deosebita plăcere să anunţ că judeţul nostru se află în fruntea listei în ceea ce priveşte numărul grupurilor de producători care au primit avizul de recunoaştere din partea MADR”,a precizat Nicolae Hodişan, directorul Direcţiei Agricole Bihor.

Media la nivel naţional este de trei grupuri pe judeţ, Bihorul fiind înregistrat cu un număr de şapte grupuri de producători cu activităţi de producţie în diverse domenii, respectiv carne porcine, carne de pasăre şi ouă, cereale şi plante oleaginoase. „Totodată îmbucurător este faptul că mai avem în curs de constituire un număr de trei grupuri de producători, astfel ca până la finele anului cu siguranţă judeţul nostru se va poziţiona în fruntea acestei liste”,a spus Nicolae Hodişan.

Beneficii

Membrii acestor grupuri de producători beneficiază de importante sume de bani de la bugetul UE, reprezentând procente din valoarea sumelor rezultate în urma comercializării producţiei obţinute în cadrul acestei forme asociative. Sunt avantajaţi de asemenea şi la punctajele obţinute pentru proiectele de finanţare solicitate în numele acestor grupuri.

„Având în vedere faptul că în cadrul acestor grupuri de producători forma de asociere nu se referă la munca în comun sau comasări de terenuri ci doar strict la valorificarea în comun a produselor agricole obţinute, ne adresăm cu deschidere tuturor fermierilor să uzeze de avantajele conferite acestor forme asociative. Ne pot contacta în vederea acordării sprijinului şi informaţiilor necesare pentru demararea procedurilor de constituire şi recunoaştere a acestor forme asociative, care constituie şi vor constitui priorităţi în sprijinul financiar acordat de către UE”,a concluzionat directorul Direcţiei Agricole.

S.Al.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor