Bihorul, în topul muncii la negru

Marius Rotar
Marius Rotar
Judeţul Bihor se află pe locul doi pe ţară în ceea ce priveşte numărul de persoane depistate că munceau făcă forme legale de angajare în prima săptămână din luna februarie.


În perioade 2 – 6 februarie 2015, Inspecţia Muncii a aplicat amenzi în valoare de 251.863 de euro (1.108.200 de lei) şi a depistat 137 de persoane fără contracte individuale de muncă. „Dintre acestea, 49 erau din București, 14 din Bihor și 10 din județul Constanța. Inspectorii de muncă au făcut cinci propuneri de cercetare penală pentru angajatorii care au primit la muncă mai mult de cinci persoane fără contracte individuale”, ne-a informat Marius Rotar, inspectorul şef al ITM Bihor.

Controale pe domenii

În domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 842.200 de lei din care 580.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost sancţionaţi 315 angajatori din care 36 pentru muncă fără forme legale. Au fost sancționate 24 de persoane fizice pentru că au acceptat să muncească la negru. În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 266.000 de lei. Pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă au dispus oprirea din funcţiune a două echipamente de lucru în județele Galați și Neamț. În județul Argeș s-a dispus sistarea activității pentru a fi prevenite posibile accidente. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 61 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea, 28 au avut loc în București.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !