Bihorul isi baga banii in SPP

Ioan Mughiuruş
Ioan Mughiuruş
Instituţia foştilor gardieni publici se cheamă acum SPP şi înghite banii Consiliului Judeţean.

Marti, Consiliul Judeţean a fost pus să salveze SPP-ul Bihorului. Adică Serviciul Public de Pază, ex-Direcţie Publică de Pază (DPP), ai cărei angajaţi sunt cunoscuţi ca gardieni publici. Corpul gardienilor publici s-a născut în anii ’90 prin voinţa Guvernului, direct în braţele consiliilor judeţene. De atunci, această instituţie s-a tot transformat. În Bihor, numărul angajaţilor s-a tot redus, până a ajuns azi la 240 de salariaţi.

Disperarea gardienilor

Ieri, directorul SPP, Ioan Mughiuruş, a venit în faţa consilierilor pentru a le cere acestora să-i „aprovizioneze” financiar feuda pe care i-a oferit-o PNL. Mughiuruş nu s-a arătat jenat de datoriile la stat ale SPP, ce au ajuns la 368.000 de lei noi, plângându-se de faptul că SPP are, la rândul său, mulţi restanţieri. Directorul a nominalizat primăriile din Ceica, Vaşcău, Boianu Mare şi Popeşti ca principali datornici. „Dacă s-ar achita datoriile acestor primării, s-ar putea plăti restanţele. Cei 240 de salariaţi ai noştri sunt în situaţia disperată de nu li se putea plăti salariile în luna ianuarie”, şi-a pledat cauza şeful SPP în faţa plenului CJ Bihor. Argumentul acestuia pare să fie fost îndeajuns de solid pentru ca SPP să obţină binevoinţa aleşilor judeţeni. Coaliţia majoritară, formată din PNL, UDMR şi PSD, a votat pentru ca Legislativul judeţean să-i mărească SPP-ului capitalul social cu 268.000 de lei noi.

Recent plecat din PNL, preşedintele CJ, Radu Ţîrle, a preferat postura opozantului, alături de grupul consilierilor judeţeni PDL. Ţîrle s-a pronunţat ca de la anul Consiliul Judeţean să sisteze plăţile către instituţii precum SPP şi FC Bihor. „Nu e corect faţă de alte instiuţii, care au mai multă nevoie de sprijinul nostru. Vreau să nu mai pompăm în Pază sau FC Bihor şi să dăm bani la DGASPC şi spital. Domnule Mughiuruş, vă rog să nu ne mai cereţi bani. E mai uşor să stai cu mâna întinsă”, a afirmat Ţîrle de la prezidiul CJ. Mai în glumă, mai în serios, preşedintele Consiliului i-a făcut o propunere incredibilă şefului de la SPP: „Poate că de Sărbători îi închideţi în sedii pe primarii şi secretarii primăriilor care vă sunt datoare şi aşa vă recuperaţi banii!”, a sugerat Ţîrle. Poziţia preşedintelui CJ a fost similară cu cea a liderului consilierilor PDL, Ionel Avrigeanu, care s-a arătat intrigat, la rândul său, că CJ trebuie să majoreze capitalul social al SPP.

CĂLIN CORPAŞ

Sageti spre ex-directorul Diaconu

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !