Bihorul, locul IV în regiune

BIHOR – Regiunea de Nord – Vest se poate lãuda cu cele mai multe proiecte din tarã, depuse pentru silviculturã, pentru a primi finantare prin programul SAPARD. Din cele 38 de proiecte depuse la Centrul Regional de Plãti pentru Dezvoltare Ruralã si Pescuit (CRPDRP) 6 Satu Mare, trei provin din judetul Bihor.

„Consiliile Locale din Auseu, Bratca si Pietroasa au primit, în total, finantãri de circa 2.899.000 euro, pentru construirea si modernizarea drumurilor forestiere”, spune Sorin Radu, directorul CRPDRP 6 Satu Mare. Dacã Auseu si Pietroasa au primit fiecare câte un milion de euro, CL din Bratca a beneficiat de o finantare rambursabilã de circa 899.000 euro. În privinta topului regiunii de Nord – Vest, Bihorul s-a plasat pe locul patru, atât în ceea ce priveste valoarea, cât si numãrul proiectelor depuse, pentru silviculturã, la CRPDRP 6 Satu – Mare. Pe locul întâi, ca valoare, s-a plasat judetul Maramures. Judetul Bistrita – Nãsãud a dominat însã, ca numãr de proiecte depuse.

Interes mare

Din cele 78 de proiecte declarate eligibile, la nivel national – pentru modernizarea drumurilor forestiere, 27 apartin regiunii de nord – vest. Se pare cã silvicultura a reprezentat un domeniu de mare interes pentru Regiunea de Nord – Vest, având în vedere faptul cã primirea proiectelor a început în luna mai 2006 si a fost sistatã în luna iulie, din cauza solicitãrii integrale a fondurilor alocate.

Pentru Mãsura 3.5 – silvicultura, au depus proiecte de investitii atât beneficiarii publici, cât si cei privati, pentru prelucrarea preliminarã a lemnului, împãdurirea terenurilor agricole, pepiniere, construire sau modernizare drumuri forestiere, gospodãrirea pãdurilor. Solicitãrile din regiunea noastrã au vizat finantãrile pentru construirea sau modernizarea drumurilor forestiere, 30 din cele 38 de proiecte depuse la CRPDRP 6 Satu – Mare, pe acest obiectiv, având o valoare totalã de circa 25,8 milioane de euro.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase