Bihorul milionului de puieţi

1Comentariu
Bihorul milionului de puieţi
„Întâlnirea cu prietenii padurii” a fost tema simpozionului care a marcat deschiderea „Lunii padurii”, eveniment care se deruleaza la nivel national în perioada 15 martie – 15 aprilie. Prezent la manifestare, subprefectul Todor Albert a venit cu o propunere pentru anul viitor.

2007, anul padurii?


„Cred ca e bine sa porneasca de la Oradea o initiativa pe care o dorim nationala. V-as ruga sa propuneti Bucurestiului ca anul 2007, anul integrarii, sa fie numit Anul padurii”, a sunat propunerea lui Todor Albert. Oficialitati si mici ecologisti, cu totii au fost de acord ca Luna padurii nu trebuie sa fie doar luna în care „ne dam seama cât am murdarit padurea în celelalte luni ale anului”.

În acest context, Ionel Popa, directorul Directiei Silvice Oradea, a anuntat ca institutia pe care o conduce si-a propus sa regenereze în aceasta primavara 419 ha de padure, din care 269 ha regenerari naturale, iar diferenta prin împaduriri.

Foioasele, dominante


„Pentru consolidarea plantatiilor executate în anii anteriori se vor executa completari pe o suprafata de 57 ha. Pentru a realiza acest program se vor utiliza 1,1 milioane bucati puieti forestieri din peste 20 de specii diferite”, sustine directorul Popa. 90% din puieti provin din pepinierele situate în raza Directiei Silvice Oradea.

Din cei peste un milion de puieti, 964.000 de bucati sunt foioase, în special gorun, stejar si cer, 100.000 de puieti sunt rasinoase, în special molid. Programul de regenerare a padurilor, în acest an, este destul de variat. Dintre ocoalele silvice cu program mai mare se afla cel din Oradea cu 108 ha, Marghita cu 75 ha si Remeti cu 55 ha.

La polul opus se situeaza ocoalele silvice Dobresti cu 27 ha, Beius cu 22 ha si Vascau cu 13 ha.

Bursasiu Veronica1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor