Bihorul turistic promovat la Bruges

Interesele turismului bihorean au fost reprezentate la Târgul anul de turism din Bruges de o delegatie formatã din patru oamenii: Dan Poinar si Nicolae Hodus, din partea Consiliului Judetean Bihor, Lucian Nistor din partea Salvamont si Paul Iacobas managerul programului Apuseni Experience, program al Centrului de Arii Protejate si Dezvoltare Durabilã.

Tour operatorii bihoreni au lipsitã însã cu desãvârsire. Ei si-au trimis doar pliante prin intermediul membrilor delegatiei.

600 de participanti

Bihorul, alãturi de Arad, au fost singurele judete din România invitate la prestigioasa manifestare. Invitatia a venit în urma semnãrii, anul trecut, a acordului de colaborare cu provincia Flandra de Vest. Peste 600 de expozanti si tour operatori din întreaga lume au fost prezenti la eveniment. Astfel cã au putut fi vãzute oferte atât din Africa de Sud, din America, dar si din Europa.

„Tema din acest an a târgului a fost La plimbare prin Europa, spune Dan Poinar. Prin materialele de promovare, peste 300 de kg de brosuri, hãrti, noi am încercat sã reprezentãm atât Camera de Comert, Bãile Felix, ANTREC, cât si alti tour operatori. Chiar dacã am avut un stand mic, am mers de la început, pe ideea de proactiv. Astfel cã, non stop au rulat filmulete despre Bihor, despre România, dar si slide-uri”.

Vin si în Bihor

Chiar dacã delegatia românã nu a fost pregãtitã sã semneze contracte, Dan Poinar sustine cã i-a convins, pe o parte dintre turistii care îsi propuseserã sã viziteze România, în acest an, sã „frâneze” si la Bihor. „Strãinii sunt foarte interesati de traditii, de tot ceea ce înseamnã turism rural, de miscare cu bicicleta si pe jos. Din faptul cã am rãmas fãrã material publicitar, am tras concluzia cã strãinii sunt dornici sã ne viziteze”, spune Dan Poinar.

Delegatia românã a avut contacte în aceastã vizitã cu ministrul de externe al Flandrei de Vest Peter Roose si cu Wim Stube, seful Departamentului relatii externe si programe europene.

Horia Trifa
0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !