Bijuterii de viaţă semnate de un fost poliţist

De Veronica Bursaşiu
1Comentariu
Bijuterii de viaţă semnate de un fost poliţist
În “Circumvoluţiuni”, autorul, sub masca unei profesii dure, a adunat ani dedicaţi literaturii, teatrului, muzicii şi culturii în general.

„ Orele de vioară şi trompetă, piesele de teatru în care a fost protagonist în copilărie, literatura citită şi recitită cu fiecare an care i s-a aşternut înainte s-au împletit într-un suflet sensibil, au fost animate de o minte ascuţită şi s-au aşternut pe hârtie cu meşteşugit condei”, remarca cel pe care autorul îl numeşte mentorul său spiritual Mircea Bradu, proprietarul Editurii Arca, editură la care a apărut cartea.

Succesul unui scriitor

“Suntem astăzi martorii succesului unui scriitor. Prima carte l-a scos din anonimat, a doua ne-a adus o prezenţă, iar a treia, o certitudine. Cu această carte, dacă şi-ar dori ar putea să devină membru al Uniunii Scriitorilor. Dacă mi-ar cere-o, eu i-aş da această recomandare. Această carte e inspirată din înţelepciunea populară. Din înţelepciunea persană, indiană”, a spus Mircea Bradu.

Pilulele semnate de Ştefan Lazăr nu sunt la îndemâna oricui. Însuşi marele Păstorel Teodoreanu spunea că nu a putut scrie o epigramă fiindcă a scris un roman. „Aceasta pentru că o astfel de pastilă conține, pe cm pătrat, mai multă informaţie decât în zeci de pagini ”, argumentează Mircea Bradu.

“Ştefan Lazăr este un om cu o informaţie culturală foarte bună. Un om de o deosebită modestie şi curăţenie morală. Nu am mai întâlnit autori ai unor astfel de cugetări, care să aibă atâta respect faţă de Dumnezeu. Este o carte cu referiri culturale extraordinare. Sunt informaţii de ultimă oră, sunt trimiteri surprinzătoare în cultură. « A migrat şi bufniţa de pe blazonul Atenei», scrie Ştefan Lazăr. Câţi dintre dumneavoastră ştiau că Atena a fost considerată oraşul bufniţelor, simboluri ale înţelepciunii? “, a continuat fondatorul Arca. Mircea Bradu nu a uitat să lanseze o invitaţie bihorenilor să citească volumul. „Veţi rămâne surprinşi! ”, le promite Mircea Bradu cititorilor lui Ştefan Lazăr.

Circumvoluţiuni:

-Urmele creaţiei se văd şi fără telescop

-Spaţiul dintre cuvinte: timp de gândire

– În creaţie nu există drum de întoarcere

-Atenţie la fluturi- sunt părinţi de omozi

-Politica este un divorţ mascat între androgini

– Natura este o opera de artă neterminată

-Sancţionaţi timpul, altfel el va fi neiertător

-Scurmă cel ale cărui braţe se prefac în labe

-Multe stele află prea târziu că sunt pleiade

-Dante şi în infern a rămas artist

-Rădăcină are şi ce creşte din nimic1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor