Bijuterii handmade sub semnul Zeiţei Eos

De Veronica Bursaşiu
Bijuterii handmade sub semnul Zeiţei Eos
Designeri de bijuterii din Arad, Timişoara, Oradea, Oneşti, Piteşti, Bucureşti, Iaşi, Sibiu s-au întâlnit la Galeria Calpe în cadrul Handmade Jewelry Fashion Week.

Organizatorii evenimentului, Loja pasionaţilor de mărgele au decis ca prin acţiunea lor să sprijine Asociaţia SOS Autism Bihor. În cadrul evenimentului a fost organizată colecta de donaţii cu ornamentele de Crăciun realizate de copii care suferă de tulburări de spectru autist ajutaţi de voluntari. Două orădence, mamă şi fiică: Marisha şi Ana Zaporojan au făcut posibil ca prima ediţie a Handmade Jewelry Fashion Week să fie un eveniment plin de strălucire şi o seară de neuitat. Doamna Ana Zaporojan este o basarabeancă din Ucraina, stabilită de ceva vreme în Oradea. Activează în domeniul bijuteritului full time sub numele de Serbani. Bijoux. A început să facă mărgele tricotate pentru a accesoriza o ţinută a fiicei sale. Îi place să abordeze diferite teme şi atunci când o face se documentează, studiind din istoria culturii dar şi trendurile modei actuale. Curiozitatea a împins-o să încerce diverse tehnici de mărgelit, să abordeze diverse stiluri.

A câştigat mai multe premii la concursurile organizate de Loja pasionaţilor de mărgele, a accesorizat prezentarea colecţiei Rovex şi ţinute Rovex pentru pliante, afişe care au fost prezentate la târguri internaţionale la: München, Moscova, Paris, la Acasă TV. A accesorizat ţinute pentru concursurile Miss University Korea, Miss European Tourism Malta, Miss Fotomodel România. Lucrează cu pasiune. Doamna Ana mărturiseşte că pentru ea „mărgelitul a devenit o dulce obsesie” pe care o împărtăşeste cu convigere prin creaţiile sale. Crede cu tărie în cuvintele lui Dostoievski :„ Frumosul va salva lumea”. La evenimentul de la Galeria Calpe creatoarea s-a prezentat cu colecţia „Ipostaze de dor şi consideraţie”, o ilustrare a relaţiei speciale dintre mamş şi fiică, despărţite de distanţa dintre Oradea şi Timisoara, oraşul de pe Bega fiind locul unde fiica sa, Marisha a plecat la studii. Colecţia prezintă coliere şi seturi şi este construită dintr-o varietate de materiale: mărgele, sârmă, lanţuri, textile, ace de siguranţă, pene, paiete, elemente metalice, cristale Swarovski, bijuterii casual sau haute couture, piese ghot şi etno, baroque sau jocuri de culori. Bijuteriile sunt create în mixuri de tehnici : peyote, embroidering, împletitură din sârmă.

Ultimul colier din prezentarea Anei Zaporojan a purtat numele Zeiţei Eos, la greci zeiţa dimineţii, a zorilor de zi, cea cu degete trandafirii, cea care ne colorează într-un chip miraculos dimineţile, cea care împrăştie roua, umezind florile şi iarba. Eos simbolizează începutul de drum, o noua etapă în activităţile noastre. Şi cum Handmade Jewelry Fashion Week s-a aflat la prima ediţie, doamna Ana speră că Eos să fie de bun augur pentru Marisha, care a fost sufletul evenimentului. Marisha Zaporojan este absolventă de design, a fost manechin la Amalia Fashion Models este o talentată portretistă, designer al vitrinei Bega Shopping Center Timişoara, organizator de evenimente cu copii, colaborator al teatrului de păpuşi din Timişoara.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !