Bilanţ de sfârşit de an la Prefectură

De Cristina Ghilea
Bilanţ de sfârşit de an la Prefectură
Pop: cu deschiderea instituţiei spre public, inclusiv în online, a scăzut numărul celor înscrişi în audienţe.

Prefectul Claudiu Pop a avut, miercuri, şedinţa de bilanţ a instituţiei, aferentă anului care se încheie. A calificat 2016 ca „un an dificil, dar fără probleme majore”.

Post-alegeri

Alegerile din decembrie au reprezentat ultima provocare cu care s-a confruntat instituţia. „Buletinele de vot au fost tipărite la termen, zilele acestea colegii mei finalizează toate plăţile. Suma totală pentru judeţul Bihor a fost de 3.283.000 lei, din care tipărirea, ambalarea şi transportul buletinelor de vot au costat 97.228, iar cheltuielile de personal sunt de 2.454.780 lei”, arată Pop.

Premianţi

Analizând situaţia audienţelor şi sesizărilor, prefectul a spus că anul acesta a avut 253 de şedinţe de acest gen. I s-au adus în atenţie 98 de probleme generale, din care „43 de probleme de fond funciar, 44 probleme personale şi 11 probleme sociale”. A mai înregistrat 134 de reclamaţii de la primării, majoritatea legate de fondul funciar. „La nivel comparativ cu anul 2015, putem spune că audienţele au înregistrat o scădere. În anul 2015 am înregistrat un total de 332”, a spus prefectul, apreciind că reducerea numărului de audienţe este legată de deschiderea mai multor căi de comunicare cu bihorenii – telefonul prefectului sau paginile de internet ale instituţiei.

„Am constatat în data de 19 decembrie 2016, din statistica realizată pe site-ul LikeAlyzer – site care efectuează sondaje online gratuite – faptul că pagina de Facebook a Prefecturii Bihor, comparativ cu alte pagini ale instituţiilor publice guvernamentale din România, se situează pe locul 11 dintre toate instituţiile publice din România, iar la nivelul instituţiilor prefectului se situează pe locul 1”, a anunţat Claudiu Pop.

Investiţii

Ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, Pop a trecut în bilanţul anului şi realizările celor de la Drumuri Naţionale, în Bihor. A punctat pasajele peste Centură inaugurate în acest an – cel de la Metro, în valoare de 14.598.631,20 lei, fără TVA, cel din zona străzii Ciheiului – 26.954.364,17 lei şi cel din zona străzii Nojoridului, în valoare de 31.769.775 lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !