Bilanţ la Centrul Antidrog

1Comentariu
ORADEA – Deşi au fost dependenţi de droguri sau alcool, au reuşit să renunţe la viciu. Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Oradea, a organizat, astăzi, o conferinţă de presă, în care reprezentanţii instituţiei au trecut în revistă programele derulate pentru prevenirea consumului de droguri, tutun şi alcool în cursul acestui an.

Dintre programele derulate în 2008 amintim: „O dată, înseamnă mereu!”, „O săptămână pentru o viaţă”, „Acordă-ţi încă o şansă. Informează-te!”, derulate în instituţii de învăţământ şi în penitenciar. Tot în acest an, CPECA Bihor a iniţiat o cooperare transfrontalieră cu instituţii similare din Ungaria, în cadrul unui parteneriat care vizează, printre altele, un schimb de experienţă între formatori români şi maghiari.

21 de persoane consiliate


Potrivit raportului prezentat de dr. Liana Oanea, reprezentant al CPECA Bihor, 21 de persoane au accesat în acest an serviciile de consiliere ale instituţiei. Dintre acestea, 10 sunt foşti dependenţi de droguri (nouă consumau cannabis şi una, regenon), iar 11, consumatori dependenţi de alcool.

 

Majoritatea (19 la număr) provin din mediul urban şi doar doi, din cel rural. Dintre cei 21 de beneficiari, patru au fost de etnie română, şase, maghiară, iar unul, egipteană. „Echipa orădeană a depus eforturi susţinute pentru a dezvolta componenta preventivă şi asistenţa integrată, în ciuda resurselor financiare puţine de care a dispus, în valoare totală de 21.000 de lei”, a specificat chestor dr. Gheorghe Chereji, şef al CPECA.

 

Conducerea centrului şi-a propus pentru viitor să acţioneze pentru creşterea gradului de accesibilitate a populaţiei la serviciile pe care le oferă şi pentru implicarea autorităţilor locale în susţinerea financiară a programelor preventive.

Mălina Pop1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor