Bilant la Directia pentru Agricultura Bihor

3Comentarii
Bilant la Directia pentru Agricultura Bihor
Peste 900 de inspecţii tehnice şi controale şi amenzi de peste 100.000 de lei.

Inspectorii Direcţiei pentru Agricultura Bihor au desfăşurat în anul 2010 peste 900 de inspecţii şi controale care s-au lăsat cu suspendări de licenţe, avertismente şi amenzi.

Controale

Cele mai multe controale au fost efectuate de către inspectorii Compartimentului Inspecţii în Industria Alimentară şi Depozite de Cereale. „Acest a efectuat un număr de 284 controale, dispunându-se următoarele măsuri: 16 licenţe de fabricaţie suspendate, 14 licenţe retrase, trei autorizaţii de depozit suspendate şi 24 retrase. Au fost avertizati 66 operatori economici şi au fost aplicate 18 amenzi în valoare totală de 48.000 lei”, ne-a informat Nicolae Hodişan, directorul executiv al instituţiei.

În cadrul Compartimentului Inspecţiei de Stat pentru Controlul Tehnic în Producerea şi Valorificarea Legumelor şi Fructelor au fost consemnate un număr de 150 controale fiind avertizati 75 operatori economici şi amendaţi 18, valoarea amenzilor însumând 18.000 lei.

„Inspectorii vitivinicoli au efectuat 127 controale, vizând 136 documentaţii de însoţire a vinurilor, urmărindu-se calitatea, provenienţa, autenticitatea, naturaleţea şi evidenţa produselor vitivinicole comercializate în judeţul Bihor. Au fost prelevate 35 de probe de vin pentru determinări în laboratoare de specialitate. De asemenea, au fost autorizate 12 spaţii de comercializare a vinului de masă în vrac, iar trei operatori economici au fost avertizaţi pentru neregulile constatate”, a specificat Nicolae Hodişan.

Inspecţia Tehnica pentru Controlul Fertilizanţilor a înregistrat un 43 controale, fiind prelevate 24 probe şi avertizaţi doi agenţi economici pentru nerespectarea condiţiilor de depozitare.

Compartimentul Inspecţie Tehnică şi Control în Sectorul Zootehnic a verificat un număr de 143 crescători de animale, aplicând trei amenzi în valoare de 1.500 lei, iar 43 de fermieri au fost avertizaţi pentru modul necorespunzător de gestionare a dejecţiilor animale.

„În baza Ordinului Instituţiei Prefectului – Judeţului Bihor, au fost efectuate 189 controale ce au vizat modul de completare, eliberare şi utilizare a certificatelor de producător, ocazie cu care au fost dispuse 30 amenzi în valoare de 33.500 lei, 49 avertismente şi 107 avertizări scrise”, subliniază directorul DA Bihor.

D.B.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor