Bilanţ la Jandarmi

ORADEA - În anul 2007, jandarmii au executat, 2.310 misiuni de ordine publică, cu 21% mai multe faţă de anul 2006. Astfel, au fost executate 1.227 misiuni de menţinerea ordinii publice, 264 misiuni de asigurare a ordinii şi siguranţei publice, 290 acţiuni în cooperare cu alte instituţii. Bilant

„Nu au fost executate misiune de restabilire a ordinii publice, existând doar o singură stare tensionată în localitatea Cheţ, între cetăţenii aparţinând cultului ortodox şi cei aparţinând cultului greco-catolic, generată de retrocedarea bisericii din localitate către cultul greco – catolic, situaţie care, datorită unei bune gestionări a fost aplanată”, a precizat lt. Iona Bogdan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor.

În contextul modernizării instituţiei, începând cu data de 1 ianuarie 2007 a fost înfiinţat în structura unităţii Postul de Jandarmi Montan Stâna de Vale, iar începând cu data de 01 iulie postul a devenit operaţional. „Ca un aspect pozitiv, în scurta perioadă de la deschiderea postului, menţionăm că subofiţerii care-l încadrează, au participat la 12 acţiuni pentru căutarea şi salvarea unui număr total de 31 persoane rătăcite pe traseele montane din aria de competenţă a postului”, a mai spus reprezentantul IJJ Bihor.

De asemenea, la data de 01.11.2007 şi-a început activitatea Grupa de Supraveghere şi Intervenţie Aleşd. „Efectivele acestei noi subunităţi au contribuit activ la creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, atât în oraşul Aleşd cât şi în comunele învecinate, potrivit zonei de competenţă”, a subliniat lt. Ioan Bogdan.

Pe linia pazei obiectivelor, bunurilor materiale, transporturilor speciale şi de valori, IJJ Bihor a asigurat paza şi protecţia a 35 obiective din care:15 instanţe judecătoreşti şi parchete, 6 unităţi financiar-bancare, 4 obiective aparţinând M.I.R.A, 1 obiectiv aparţinând S.T.S., respectiv O.J.T.S. Bihor, 9 trezorerii.

„Menţionăm faptul că unitatea noastră se situează pe locul 3 în ţară între inspectoratele de jandarmi judeţene ca număr de obiective prevăzute şi asigurate cu pază şi protecţie instituţională”, a conchis purtătorul de cuvânt al IJJ Bihor.
Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !