Bilant pe anul 2010 la APM

Bilant pe anul 2010 la APM
Anul trecut 19 depozite de deşeuri industriale periculoase şi nepericuloase au sistat depozitarea.

În cursul anului trecut Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor a emis 318 autorizaţii de mediu şi 14 acorduri de mediu. De asemenea instituţia a eliberat 104 adeverinţe pentru proiectele de finanţare prin fonduri europene.

„S-au întocmit şi redactat un număr de 1.610 de îndrumare către agenţii economici în vederea solicitării de completări la documentaţiile depuse pentru obţinerea autorizaţiilor/avizelor/acordurilor de mediu precum şi pentru îndrumarea agenţilor economici cu privire la conţinutul documentaţiilor necesare a fi depuse pentru obţinerea actelor de reglementare”, a precizat Ovidiu Dăescu, directprul APM Bihor.

Controale

Nu au lipsit însă nici controalele. Protectorii mediului au efectuat 48 de controale comune cu Garda de Mediu Comisariatul Judeţean Bihor. Acestea au constat în verificarea conformării activităţii agenţilor economici cu prevederile autorizaţiei de mediu şi cu legislaţia de mediu în vigoare.

Printre proiectele derulate de APM Bihor în calitate de beneficiar sau partener se numără Valea Alceului şi Lunca Barcăului, situri Natura 2000 desemnate pentru conservarea vânturelului de seară şi conservarea speciilor de lilieci în Munţii Pădurea Craiului, Munţii Bihor şi Munţii Trascău, derulat prin programul Life. Valoare celui din urmă proiect este de  1.286.575 euro şi are perioada de derulare
2010-2013.

APM Bihor este partener asociat şi în cadrul proiectului Amenajarea infrastructurii de mediu în ariile protejate din judeţul Bihor şi Hajdu- Bihar, derulat de către Consiliul Judeţean Bihor. Proiectul este finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria 2007-2013.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !