Bilant si planuri la CECCAR Bihor

3Comentarii
Bilant si planuri la CECCAR Bihor
Experţii contabili bihoreni au prezentat bilanţul pe 2010 şi au trast planurile pe 2011.

Reprezentanţii Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi (CECCAR) au făcut, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, bilantul anului 2010. În aceeaşi conferinţă, la care a participat şi Marius Fandly – director executiv adjunct la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor, au fost prezentate planurile pentru anul 2011 şi principalele modificări ale legislaţiei fiscale.

Bilanţ

Valerian Susa, preşedintele filialei bihorene CECCAR a prezentat rezultatele obţinute în 2010 atât din punct de vedere cantitativ, cât şi calitativ. „Au fost realizate toate cele 45 de acţiuni stabilite de Conferinţa Naţională CECCAR pentru 2009 – 2010. De asemenea au avut loc mutaţii în ceea ce priveşte numărul şi structura membrilor înscrişi în tabloul filialei, în prezent având 1.784 de membri (1.612 experţi contabili şi contabili autorizaţi şi 172 de stagiari)”, a precizat Valerian Susa. În anul 2010, CECCAR Bihor a organizat 21 de cursuri şi seminarii la care au partricipat 1.064 de cursanţi.

Din punt de vedere calitativ, anul care a trecut a însemnat pentru CECCAR Bihor diversificarea gamei de servicii prestate, implicarea profesioniştilor contabili în demersul de sprijinire a mediului economic, în depăşirea dificultăţilor generate  de actuala conjunctură economică, internă regională şi mondială.

„Un punct de reper al activităţii de anul trecut este şi organizarea seminarului din cadrul «Săptămânii IMM-urilor», la Băile Felix, care s-a bucurat de mare succes. Anul acesta intenţionăm să organizăm o nouă ediţie a seminarului, de mai mare consistenţă”, a subliniat preşedintele CECCAR.

Legi noi

Marius Fandly, reprezentantul Finanţelor bihorene, a punctat principalele modificări legislative cu care se vor confrunta agenţii economici şi profesioniştii contabili în prima parte a anului 2011. „Este vorba despre posibilitatea IMM de a opta pentru pentru plata impozitului de 3% pe veniturile microîntreprinderilor. De asemenea, plătitorii de TVA care în 2010 nu au depăşit plafonul de 119.000 de lei, pot solicita scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA. O altă modificare legislativă este depunerea declaraţiei unice 112, în loc de alte cinci declaraţii”, a declarat Marius Fandly.

D.B.

Taguri: , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor