Bilantul Universitatii Oradea pe 2010

4Comentarii
Bilantul Universitatii Oradea pe 2010
Miercuri, 19 ianuarie 2011, in sala de consiliu a Universitatii din Oradea a avut loc o conferinta de presa pentru a discuta bilantul Universitatii Oradea pe anul 2010. Rectorul Cornel Antal a prezentat astfel lucrurile cu care UOradea se poate mandri dar si nerealizarile anului care tocmai a trecut.

Rectorul Cornel Antal a vorbit deschis in fata jurnalistilor despre bilantul Universitatii Oradea din 2010, pe care o conduce. Printre lucrurile cu care se mandreste Universitatea din Oradea in anul precedent sunt: acreditarea unui program nou de invatamant de licenta – “Relatii Internationale si Studii Europene” si programul de Masterat “Turism si management”, ambele in limba engleza, premierea activitatii stintifice si dublarea numarului de cadre didactice premiate (de la 10 la 20), suma acordata dublandu-se si ea fata de anul precedent devenind 80.000 de lei si imbunatatirea programului administrativ prin operationalizarea organigramei institutiei. Intarirea domeniului IT prin angajarea a 3 specialisti in acest domeniu, Universitatea Oradea neavand in anii precedenti decat unul, si creearea unui birou care sa se ocupe de toata reteaua IT existenta a fost de asemeni un plus.

Continuarea lucrarilor la cladirile din campusul II si III, renovarea a 3 corpuri de cladiri pentru Facultatea de Arte Vizuale si continuarea amenajarii spatiilor verzi din campus sunt alte trei realizari care nu pot fi trecute cu vederea.

Tot in 2010 de mentionat este realizarea a doua materiale de promovare a identitatii institutionale: noul steag al Universitatii din Oradea si noua tinuta academica care este mai usoara si mai profesionala dar si mentinerea unui mediu academic bazat pe un parteneriat responsabil intre cadrele care fac parte din personalul Universitatii. Studentii care au solicitat participarea la evenimente culturale si profesionale precum si studentii basarabeni au fost sprijiniti in limita posibilitatilor de fiecare data iar studentii cu o situatie materiala precara au primit burse sociale. In anul universitat 2010-2011, in primul semestru s-au acordat 858 de burse sociale si 10 burse sociale ocazionale, pentru imbracaminte. Studentii cu rezultate foarte bune au beneficiat de asemeni de bilete de tabara in perioada vacantelor. Stud-festul a fost de asemeni un prilej de mandrie pentru Universitatea din Oradea, anul 2010 fiind primul an in care studentii oradeni au beneficiat de un festival studentesc.

La minusuri, rectorul Cornel Antal regreta ca inca nu s-a realizat restructurarea Universitatii, lipsa unei Case de Cultura a Studentilor precum si intarzierea mare in informatizarea activitatii administrative de achizitii. Alta nemultumire este intarzierea modernizarii site-ului oficial al Universitatii, care contine multe informatii dar aspectul este vechi, fiind pe locul 7 intr-un top al site-urilor institutiilor de invatamant din Romania.

Anul in curs aduce si implementarea unui nou Cod de Etica si Deontologie Profesionala Universitara, menit sa creasca conduita morala a studentilor si a profesorilor. Restructurarea Universitatii din Oradea este de asemeni un obiectiv ce se vrea a fi realizat in 2011.

O alta etapa foarte importanta pentru Universitatea din Oradea in 2011 este vizita ARACIS (Agentia Romana de Asigurare a Calitati in Invatamantul Superior), care ar putea oferi un calificativ mai mare Universitatii din Oradea, in prezent acesta fiiind Incredere Limitata, un calificativ minim pentru functionare. Celelalte calificative sunt Neincredere (nu poate functiona), Incredere si Incredere Ridicata.

In aceeasi conferinta profesorul univ. dr. Sorin Sipos a prezentat Premiul Academiei Romane care i-a fost acordat pentru volumul “Silviu Dragomir – Istoric”.

M.B4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor