Bilete de tratament de Paştele Ortodox

De Dan Birta
Reactualizat la:
Bilete de tratament de Paştele Ortodox
Un pensionar va plăti pentru un bilet de tratament jumătate din valoarea tichetului de pensie, iar un angajat, între 842 şi 882 de lei.

Bihorenii care doresc să-şi petreacă Paştele Ortodox într-una din staţiunile următoare: Băile 1 Mai, Buziaş, Covasna, Moneasa, Olăneşti sau Geoagiu Băi au şansa să o facă dacă solicită un bilet de tratament prin intermediul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Bihor. Instituţiei i-au fost repartizate 101 bilete de tratament pentru seria 4, începând cu data de 05.04.2018, pentru staţiunile amintitae.

Biletele se pot ridica de la sediul CJP Bihor, zilnic, de luni până joi, între orele 8:00 – 14:00, iar vineri între orele 8:00-13:00, până în data de 29.03.2018, ora 14:00. Redistribuirea biletelor de tratament neridicate se va face din data de 30.03.2018, ora 8:00.

Beneficiari

De bilete de tratament prin casele de pensii pot beneficia atât pensionarii cât şi asiguraţii. Un pensionar va plăti pentru un sejur la tratament (16 zile, cazare, masă şi tratament), jumătatea din valoarea tichetului de pensie, dacă pensia este mai mică decât 4.162 de lei, salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului de stat pe anul 2018. Un angajat va plăti jumătate din valoarea biletului de tratament, dacă are salariul brut mai mic decât 4.162 de lei.

Pentru anul 2018, un bilet de tratament în bazele Casei Naţionale de Pensii Publice costă 1.684 de lei la un hotel de două stele şi 1.764 la un hotel de trei stele. Deci, asiguraţii (cu salariul brut mai mic de 4.162 de lei) vor plăti între 842 de lei şi 882 de lei pentru un bilet de tratament.

Biletele de tratament se eliberează personal titularului sau unei alte persoane desemnate de către titular prin procură autentificată din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul de tratament balnear.

La eliberarea biletelor de tratament, beneficiarii vor prezenta cuponul pentru plata pensiei aferent lunii februarie 2018 (copie şi original) sau adeverinţă eliberată de către angajator cu câştigul brut aferent lunii anterioare repartiţiei, precum şi biletul de trimitere formular cu regim special de la medicul de familie sau de specialitate (copie şi original).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !