Bilete de tratament la mare prin Casa Judeţeană de Pensii Bihor

De Dan Birta
Bilete de tratament la mare prin Casa Judeţeană de Pensii Bihor
Sunt disponibile 106 bilete de tratament la Saturn pentru seria care începe în 8 iunie.

Bihorenii pot merge la mare prin Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Bihor. Potrivit informaţiilor primite de la Casa Judeţeană de Pensii Bihor, sunt disponibile pentru bihoreni 106 bilete de tratament pentru seria 7, cu începere din data de 08.06.2017 pentru staţiunea Saturn, recomandată pentru tratarea afecţiunilor reumatismal ginecologice.

Condiţii şi beneficiari

De aceste bilete de trament pot beneficia atât pensionarii cât şi asiguraţii sistemului public de pensii, dar şi beneficiarii unor legi speciale. Persoanele interesate se vor prezenta la sediul instituţiei, cu următoarele documente: actul de identitate (original + copie); biletul de trimitere pentru serviciile medicale clinice, formular unic cu regim special, eliberat de către medicul de specialitate (copie); cupon pentru plata pensiei (copie + original) pentru pensionari, sau adeverinţă de la locul de muncă cu ultimul salariu pentru asiguraţii sistemului public de pensii.

Biletele de tratament se eliberează personal titularului sau unei alte persoane desemnate de către titular, prin procură autentificată din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul de tratament balnear.

Cât se plăteşte

Un bilet de tratament este pe o perioadă de 16 zile şi include 16 nopţi de cazare, cu pensiune completă şi tratament. Costul unui bilet de tratament la Saturn, potrivit Casei Naţionale de Pensii Publice, este cuprins între 1.370 de lei şi 1.430 de lei, în funcţie de hotel.
Pensionarii vor plăti pentru un bilet de tratament jumătate din cuantumul pensiei, iar salariaţii cu un salariu mai mic decât salariul mediu brut pe economie (3.131 de lei), jumătate din valoarea biletului de tratament.

În cazul salariaţilor care au salariul brut lunar mai mare decât 3.131 de lei, se achită preţul integral al biletului de tratament balnear.
În cazul soţului/soţiei care nu are venit propriu, sau al copiilor care însoţesc părintele, cuatumul contribuţiei este de 50% din contribuţia titularului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !