Biletele de tratament ieftine prin Casa de Pensii

De Dan Birta
Reactualizat la:
Angajaţii cu salariul mai mic de 2.681 de lei vor plăti pentru cel mai ieftin bilet de tratament, la mare, 405 lei
Angajaţii cu salariul mai mic de 2.681 de lei vor plăti pentru cel mai ieftin bilet de tratament, la mare, 405 lei
Bihorenii care vor să plece la tratament prin CJP Bihor trebuie să ştie că un bilet de tratament costă între 809 lei/persoană şi 1.452 de lei/persoană.

Pentru 16 zile de cazare, masă şi patru proceduri de tratament vor plăti, însă mai puţin. Casa Naţională de Pensii Publice a publicat tabelul cu preţul integral al biletelor de tratament ce se aplică în 2016. Cel mai ieftin bilet de tratament este la Hotel Muncel, două stele, din Băile Felix, 808,96 de lei. La hotel Padiş, tot din Băile Felix, un bilet de tratament costă 914 lei. Cine vrea să meargă la mare are de ales dintre staţiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Saturn şi Techirghiol. La un hotel de două stele în Eforie Nord se va plăti 948 de lei, iar la un hotel de patru stele în aceeaşi staţiune, 1.452 de lei.

Cine preferă muntele are de ales dintre mai multe staţiuni: Buşteni, Covasna, Căciulata, Olăneşti, Stâna de Vale, Vatra Dornei, etc.

Cât costă un bilet

Pensionarii vor plăti pentru un bilet de tratament de 16 zile, incluzând cazare, masă şi proceduri de tratament, jumătate din cuantumul pensiei, dacă au pensia mai mică decât salariul mediu brut utilizat pentru fundamentarea bugetului asigurarilor de stat pe 2016, adică 2.681 lei. Angajaţii cu un venit mediu lunar mai mic decât salariul mediu brut utilizat pentru fundamentarea bugetului asigurarilor de stat pe 2016, vor plăti jumătate din tariful biletului de tratament.

360 de bilete pentru bihoreni

Nu mai puţin de 26 de staţiuni sunt disponibile pentru bihorenii care doresc să meargă la tratament prin Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Bihor. Acestea sunt: Băile Felix, Buziaş, Căciulata, Călimăneşti, Amara, Covasna, Băile 1 Mai, Eforie Nord, Geoagiu Băi, Govora, Băile Herculane, Mangalia, Lacu Sărat, Saturn, Slănic Prahova, Sovata, Târgu Ocna, Ocna Şugatag, Tinca, Turda, Tuşnad, Olăneşti, Vatra Dornei, Sângeorz Băi şi Moneasa.

Pensionarii şi salariaţii asiguraţi în sistemul public de pensii au la dispoziţie 360 de bilete de tratament, pentru seria a VI-a, începând cu data de 05.05.2016.

Biletele se pot ridica de la sediul instituţiei, zilnic, de luni până joi între orele 8:00 -14:00, iar vineri între orele 8:00-13:00, până în data de 29.04.2016. Biletele de tratament se eliberează personal titularului sau unei alte persoane desemnate de către titular prin procură autentificată din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul de tratament balnear.

Redistribuirea biletelor de tratament neridicate se va face din data de 03.05.2016, ora 8:00. „În această perioadă nu se prea înghesuie lumea la tratament că vin sărbătorile, dar ne aşteptăm ca în lunile următoare solicitările să fie foarte mari” ne-a declarat Leontin Ţîrle, directorul executiv al CJP Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !