Biletele de tratament mai scumpe

De Dan Birta
Încă nu sunt bilete pentru Băile Felix
Încă nu sunt bilete pentru Băile Felix
Biletele de tratament pentru asiguraţi şi pensionari sunt mai scumpe cu 15% – 25% în acest an faţă de 2017.

Pensionarii şi asiguraţii care se pregătesc să plece la tratament prin Casa Judeţeană de Pensii Bihor trebuie să ştie că biletele de tratament s-au scumpit. Făcând o comparaţie a tarifelor biletelor de tratament de anul trecut cu cele de anul acesta se constată o creştere a a acestora cu 15% – 25%, atât pentru biletele în bazele proprii ale Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP) cât şi pentru cele în alte baze de tratament.

Astfel, dacă un bilet de tratament în Hotel Ialomiţa, de trei stele, din Amara, aparţinând CNPP, costa în 2017, 1.452 de lei, în 2018 tariful este de 1.684 de lei. Cu 16% mai scump. Un bilet de tratament la Hotel Doina din Neptun, care nu aparţine de CNPP, se vindea în 2017 cu 1.430, iar în acest an cu 1.764 de lei. Mai scump cu 23%.

Cât se plăteşte

De bilete de tratament prin casele de pensii pot beneficia atât pensionarii cât şi asiguraţii. Un pensionar va plăti pentru un sejur la tratament (16 zile, cazare, masă şi tratament), jumătatea din valoarea tichetului de pensie, dacă pensia este mai mică decât 4.162 de lei, salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului de stat pe anul 2018. Un angajat va plăti jumătate din valoarea biletului de tratament, dacă are salariul brut mai mic decât 4.162 de lei.

Pentru anul 2018, un bilet de tratament în bazele Casei Naţionale de Pensii Publice costă 1.684 de lei la un hotel de două stele şi 1.764 la un hotel de trei stele. Deci, asiguraţii (cu salariul brut mai mic de 4.162 de lei) vor plăti între 842 de lei şi 882 de lei pentru un bilet de tratament.

Biletele de tratament se eliberează personal titularului sau unei alte persoane desemnate de către titular prin procură autentificată din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul de tratament balnear.

La eliberarea biletelor de tratament, beneficiarii vor prezenta cuponul pentru plata pensiei aferent lunii februarie 2018 (copie şi original) sau adeverinţă eliberată de către angajator cu câştigul brut aferent lunii anterioare repartiţiei, precum şi biletul de trimitere formular cu regim special de la medicul de familie sau de specialitate (copie şi original).

Felixul mai aşteaptă

Este aproape luna iunie şi încă nu sunt bilete de tratament prin Casa Judeţeană de Pensii Bihor pentru Băile Felix. Pe site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP) au fost afişate în 22.05.2018 tarifele cu preţurile integrale ale biletelor de tratament pe anul 2018 pentru celelalte societăţi comerciale care nu aparţin de CNPP. Biletele pentru Băile Felix însă lipsesc cu desăvârşire.

La fel şi pentru alte staţiuni recunoscute, în care, anul trecut au fost bilete de tratament prin casele de pensii. Este vorba despre Băile Herculane, Vatra Dornei, Sovata, Căciulata, Olăneşti, Covasna, etc. Carmen Polman, directorul executiv adjunct al CJP Bihor, spune că biletele pentru Băile felix şi celelalte staţiuni sunt în procedură de licitaţie şi, cel mai probabil pentru seria din iunie vor fi disponibile.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !