Biletele pentru taberele studenţeşti, sosite cu întârziere

Biletele pentru taberele studenţeşti, sosite cu întârziere

Sezonul estival 2010 începe cu întârziere pentru studenţii orădeni. Universitatea din Oradea (UO) a primit abia vineri, 30 iulie, numărul de locuri de tabără alocat studenţilor orădeni pentru această vacanţă de vară. Potrivit metodologiei privind repartizarea locurilor în tabere studenţeşti, transmiterea către universităţi a locurilor disponibile, respectiv locaţiile turistice trebuiau să fie finalizate în perioada 22-30 iunie.

Astfel, pentru această vacanţă de vară, studenţii Universităţii din Oradea beneficiază de un număr de 199 de bilete, din care 123, la mare şi 76, la munte.

„Anul acesta există o scădere faţă de 2009 cu 50 de locuri. Dacă anul trecut Direcţia Generală de Învăţământ Superior din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a alocat Universităţii din Oradea 131 de bilete la mare şi 118 la munte, în acest an ni s-au alocat doar 123 de bilete pentru mare şi 76 pentru munte”, a informat Olimpia Popoviciu, purtătorul de cuvânt al Universităţii din Oradea.

Bilete da, locaţii ba

Studenţii orădeni habar nu au unde vor pleca în tabără. Aceasta pentru că Direcţia Generală de Învăţământ Superior din cadrul MECTS nu a menţionat locaţiile unde au fost acordate biletele, urmând ca plasarea biletelor să se facă de către Minister prin intermediul Caselor de Cultură studenţeşti.

„Menţionăm că studenţii vor fi contactaţi de Casele de Cultură studenţeşti, urmând ca toată procedura să fie efectuată de acestea, iar seriile de tabără vor fi organizate după cum urmează: seria I, în perioada 11-18 august, seria II, între 18 şi 25 august, seria III, 25 august 1 septembrie, iar seria IV va pleca în tabără în perioada 1-8 septembrie, în timp ce seria V, în perioada 8-15 septembrie”, se arată în adresa trimisă de MECTS, Universităţii din Oradea.

Arondaţi la Cluj sau Timişoara

Doar că, probabil, Ministerul Educaţiei nu ştie că la Oradea nu există o Casă de Cultură a studenţilor.

„Am comunicat Ministerului că la Oradea nu avem o Casă de Cultură a studenţilor. Reprezentanţii Ministerului ne-au spus că studenţii orădeni vor fi arondaţi la Timişoara sau la Cluj-Napoca şi că aceştia îşi vor putea ridica de aici biletele”, a mai precizat Olimpia Popoviciu.

Universitatea din Oradea a transmis la Ministerul Educaţiei, luni, 2 august, lista finală a studenţilor beneficiari ai biletelor de tabără de la cele 18 facultăţi.

„Menţionăm că distribuirea locurilor pe facultăţi s-a realizat în funcţie de numărul de locuri bugetate aferent fiecărei facultăţi”, a mai spus Olimpia Popoviciu.

Crina Dobocan

crina.dobocan@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !