Bill Gates este cel mai bogat om din America

1Comentariu
Bill Gates este cel mai bogat om din America
Bill Gates este cel mai bogat om din SUA, cu o avere estimată la 57 de miliarde de dolari, chiar dacă a pierdut poziţia de lider pentru câteva luni în această primăvară în favoarea lui Warren Buffet, potrivit unui top realizat de revista americană Forbes.

Warren Buffet a devenit cel mai bogat om din lume după ce acţiunile Berkshire Hathaway, grup controlat de miliardarul american, au crescut cu 25% în perioada iulie 2007 – februarie 2008. Totuşi, preţul titlurilor companiei s-au redus cu 15% de atunci, ceea ce a condus la scăderea averiii omului de afaceri cu 12 miliarde de dolari.

Omul de afaceri deţine o avere de 50 de miliarde de dolari.

Averea lui Bill Gates, ajustată la inflaţie, ar fi depăşit 90 de miliarde de dolari dacă omul de afaceri şi soţia sa nu ar fi donat circa 36 de miliarde de dolari pentru cauze umanitare precum lupta împotriva sărăciei în statele în curs de dezvoltare, îmbunătăţirea educaţiei în liceele din America şi dezvoltarea de vaccinuri împotriva malariei, tuberculozei şi SIDA.

Pe locol trei în clasamentul revistei americane s-a situat Lawrence Ellison, care a înfiinţat compania Oracle în 1977, cu o avere estimată la 27 de miliarde de dolari. Compania Oracle a realizat peste 40 de achiziţii în ultimii patru ani, iar valoarea acţiunilor a scăzut cu 12% în ultimele 12 luni.

Valoarea totală a averilor americanilor incluşi în topul Forbes a crescut anul acesta cu 2%, respectiv cu 30 de miliarde de dolari, la 1.570 de miliarde de dolari.

Clasamentul Forbes a fost realizat pe baza preţului acţiunilor companiilor la data de 29 august 2008. Având în vedere volatilitatea ridicată pe care bursele de acţiuni au înregistrat-o de la finele lunii august, unii dintre oamenii incluşi în top ar putea să fi devenit în mod semnificativ mai bogaţi sau mai sărăci, arată Forbes.

De la data realizării estimărilor din clasament a avut loc cel mai mare faliment din istorie, cel al băncii de investiţii Lehman Brothers, Merrill Lynch a fost preluată de Bank of America, AIG a fost salvată de guvernul american, iar Morgan Stanley este pe punctul de a se prăbuşi.

Astfel, SUA se confruntă cu cea mai gravă criză financiară care a avut loc de la Marea Depresiune, iar administraţia Bush a cerut Congresului să îi permită să utilizeze 700 de miliarde dolari pentru a cumpăra active riscante, pentru ajutarea sectorului financiar.

sursa:mediafax1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor