Birocraţia românească, „Marcă înregistrată”

Birocraţia românească, „Marcă înregistrată”
ORADEA – Birocraţia ar putea fi înregistrată ca „Marcă înregistrată” în România. Este notoriu faptul că borocraţia românească este în continuare una dintre cele mai mari din Uniunea Europeană.

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), vine cu o serie de propuneri privind reducerea procedurilor la înregistrarea naţională a mărcilor. „Din cauza procedurii greoaie la înregsitrarea mărcilor, unii români aleg să-şi înregistreze mărcile în ţările vecine, Ungaria – de exemplu, unde procedura este mult mai rapidă. La noi, pentru înregistrarea unei mărci trebuie aşteptat un an. În Ungaria, înregistrarea durează câteva luni”, a specificat Ioan Mintaş, prim vicepreşedinte al CNIPMMR. De pierdut, pierde doar statul român.

Propuneri

În vederea îmbunătăţirii procedurilor de înregistrare a mărcilor şi reducerea duratelor pentru eliberarea certificatului unei mărci CNIPMMR vine cu o serie de propuneri. Acestea vizează realizarea unei transparenţe între instituţiile şi organismele naţionale implicate în asigurarea proprietăţii intelectuale, precum şi publicarea pe site-ul OSIM a procedurii şi tuturor mărcilor înregistrate şi asigurarea accesului liber al comercianţilor la baza de date. „Introducerea procedurii simplificate pentru eliberarea certificatului de înregistrare a mărcii cu durate minime ar îmbunătăţii, de asemenea, procedura de înregistrare”, este de părere Ioan Mintaş. Nu în ultimul rând, realizarea şi finanţarea unor programe organizate de organizaţiile patonale a unor cursuri cu durate diferite şi pe niveluri graduale de informare pentru instruirea agenţilor economici pe probleme privind proprietatea intelectuală, ar fi de bun augur pentru înregistrarea mărcilor.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !