Biserica din Girişu de Criş la 100 de ani

După şapte ani în care s-au făcut reparaţii capitale, Biserica din Girişu de Criş va fi resfinţită. Evenimentul, programat să aibă loc sâmbătă şi duminică, marchează şi un veac de la zidirea locaşului de cult.

„Valoarea lucrărilor de reparaţii este de 1,18 miliarde lei, iar fondurile provin în majoritatea covârşitoare de la enoriaşi, spune părintele Petru Fiţ. Am realizat tencuiala exterioară, un iconostas nou, o cameră pentru lumânări, în scopul de a proteja picturile de fum, picturi în frescă”.

Slujba lui Petroniu

Petru Fiţ este cel de-al cincilea preot care slujeşte în această biserică. Locaşul de cult a fost construit în timpul preotului Romulus Mangra. Programul manifestărilor dedicate acestui evenimet începe sâmbătă, la ora 14:00, cu o slujbă-parastas în memoria ctitorilor şi binefăcătorilor.

Tot sâmbătă, la Căminul Cultural este programată o întâlnire a oficialităţilor cu fiii satului. Duminică este aşteptat la Giriş şi PSS Petroniu Sălăjanul, care va participa la slujba de resfinţire, programată pentru ora 10:00. Manifestările se vor încheia cu o agapă frăţească.

Veronica Bursaşiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !