Biserică în loc de blocuri ANL

29Comentarii
ORADEA – Sâmbătă s-a sfinţit piatra de temelie a Bisericii „Duminica Tuturor Sfinţilor” pe strada Octavian Goga, aproape de Calea Aradului, acolo unde Primăria a prevăzut blocuri ANL.

La eveniment au participat Marcel Boloş, şeful Direcţiei Dezvoltare Durabilă şi Finanţări Externe din cadrul Primăriei Oradea, care în calitate de fost director al AIO ar fi putut cunoaşte problema terenului, Marcel Dragoş, directorul Direcţiei Tehnice a Primăriei Oradea, precum şi consilierul local PD-L Mihai Groza, fost primar interimar.
Întrebat în ce calitate au participat directorii din Primărie la sfinţire, primarul Bolojan a declarat marţi în conferinţă de presă că domnii Boloş şi Dragoş au fost acolo ca şi persoane fizice.
„Nu este vina noastră că a fost sfinţit locul. Noi vrem să facem acolo blocuri ANL, pentru că tinerii au nevoie de locuinţe. Domnii la care vă referiţi au participat ca persoane fizice, nu ca reprezentanţi ai Primăriei. Asta e, pe cei care au primit deja apartamente ANL nu-i mai interesează să se ridice altele. Noi susţinem în continuare proiectul construirii de blocuri ANL”, a spus Bolojan, în condiţiile în care directorul Marcel Dragoş locuieşte în blocul ANL de pe strada Ştefan cel Mare.

Vot după alegeri
Primarul a cerut Consiliului Local Oradea în şedinţa din 30 septembrie anularea Hotărârii din 31 ianuarie 2008 prin care cei 6.627 mp ai poligonului auto din strada Octavian Goga au fost daţi în folosinţă gratuită către episcopiile Ortodoxă, Greco-Catolică şi Romano-Catolică, precum şi Bisericii Creştine Baptiste Maghiare, întrucât nu s-a început amenajarea terenului.
Proiectul de ridicare a patru blocuri ANL cu 176 de locuinţe a fost agreat şi de viceprimarul Biro Rozalia, care a obţinut promisiunea ministrului Dezvoltării, Laszlo Borbely, pentru susţinerea financiară.

Consilierii PD-L şi PSD s-au opus însă proiectului ANL, susţinând că bisericile vor chema Primăria în instanţă.
În replică, liberalii au apreciat că este mai oportun proiectul ANL decât cel al bisericilor. Iar consilierul UDMR Iulius Delorean a precizat că în contractul de comodat încheiat între municipalitate şi cultele în cauză există şi prevederea cum că rezilierea se poate face în interes public.
Însă voturile din şedinţa CL din 31 ianuarie nu au fost suficiente pentru promovarea ANL-urilor.
Bolojan a mai spus marţi că va introduce din nou în Consiliul Local proiectul ANL, însă după campania electorală.
Totodată, primarul a lăsat să se înţeleagă că dacă Parohia va da gir lucrărilor fără să fie trecute în Planul de Urbanism Zonal, legea prevede sancţiuni contravenţionale. 

 

Cristian Horgos29Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor