Biserica și capii administrației locale, pentru familia tradițională

De Crina Dobocan
4Comentarii
Interes mare pentru conferința Coaliției pentru Familie
Interes mare pentru conferința Coaliției pentru Familie
Coaliția pentru Familie a organizat, joi seara, în Sala Mare a Primăriei Oradea, o dezbatere care a avut ca temă Referendumul pentru Familia Tradițională.

La eveniment au participat preoți, profesori, politicieni, directori de instituții, membri ai Coaliției pentru Familie, elevi, dar și toți cei care susțin Referendumul din 6-7 octombrie pentru modificarea Constituţiei României, în sensul definirii familiei ca fiind cea întemeiată pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Întâlnirea a fost moderată de Daniel Burtic, directorul postului de radio „Vocea Evangheliei”. Cuvântări au susținut episcopul Ortodox al Oradiei, PSS Sofronie Drincec, episcopul reformat Csűri István, pastorul baptist Paul Negruţ (rectorul Universităţii Emanuel), pastorul Liviu Apolzan, secretarul Comunităţii Penticostale Regionale Oradea, precum și pastorul Petru Vidu, preşedintele Comunităţii Bisericilor Creştine Baptiste Oradea.

Episcopul greco-catolic Virgil Bercea a lipsit de la conferință, internat fiind în spital. La fel și episcopul Bőcskei László, aflat într-o vizită pastorală în afara țării.

Conferința a fost deschisă cu o rugăciune condusă de episcopul ortodox, PSS Sofronie Drincec, și a continuat cu cuvântări ale reprezentanților bisericilor din Oradea și Bihor. Cu toții i-au îndemnat pe cei prezenți să voteze „Da” la referendum, căci astfel va putea fi protejată prin Constituție familia tradițională.

„Omul, în partea sa trupească, pleacă la călătorie în viaţă cu celula ou sau zigotul care se formează dintr-o celulă incompletă a tatălui şi a mamei, care doar împreună au numărul necesar de cromozomi ca să poată crea o celulă viabilă”, a explicat în deschidere, episcopul Sofronie.

„Da”

La fel ca episcopii, liderii politici au îndemnat participanții să meargă la referendum, declarând că ei susțin referendumul.

Dacă Ioan Mang, liderul PSD Bihor, a precizat că va face un apel către membrii de partid, dar și către simpatizanți, ca să se prezinte la referendum, care nu este – după Mang, „al nostru, al partidelor politice”, senatorul Cseke Attila, liderul UDMR Bihor, a asigurat că va vota cu „Da” la referendum. Mai mult, el a precizat că va transmite comunității maghiare să ia parte la referendum, pentru că „democraţia înseamnă a-ţi exercita votul şi nu de a sta deoparte”.

Și edilul-șef, Ilie Bolojan, a făcut un apel către susținătorii săi, rugându-i să participe la referendumul de revizuire a Constituției.

„Eu voi participa la vot şi voi vota cu «Da». Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a asigurat Bolojan.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor