Bisericile de lemn, conservate şi promovate

2Comentarii
Bisericile de lemn, conservate şi promovate
Speră să crească gradul de conştientizare a tinerilor asupra valorii bisericilor de lemn din Bihor.

ACCENT – Asociaţia pentru Cultură, Educaţie şi Dezvoltare în parteneriat cu Universitatea din Oradea – Facultatea de Arhitectură şi Construcţii şi Facultatea de Ştiinţe Economice, Primăria Auşeu, Primăria Măgeşti, Primăria Ţeţchea, au organizat un nou eveniment în cadrul proiectului:

„Valorificarea patrimoniului cultural popular- Biserici de lemn dinBihor”. După ce recent, bisericile de lemn din Ţara Beiuşului au făcut obiectul  proiectului, la finele săptămânii trecute, bisericile de lemn de pe Valea Crişului au fost în centrul atenţiei organizatorilor lansării proiectului. Lansarea proiectului a avut loc la Facultatea de Arhitectură şi Construcţii. „Valorificarea patrimoniului cultural popular- Biserici de lemn din Bihor” a fost realizat cu ajutorul sprijinului financiar oferit prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European (SEE). Bugetul total al proiectului este de 11200 Euro, din care 9900 Euro reprezintă sprijinul financiar oferit de Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European (SEE).

Obiective

„Proiectul are ca scop dezvoltarea conştiinţei civice şi a interesului public cu privire la conservarea, promovarea şi repunerea în valoare a bisericilor de lemn din Bihor, precum şi implicarea viitorilor specialişti în acţiuni de documentare şi promovare a monumentelor arhitecturale”, spune Eugen Negruţiu David, preşedintele ACCENT.

Promovarea bisericilor de lemn din Bihor, documentarea pe teren a bisericilor de lemn, de categorie B, din comunele partenere, implicarea locuitorilor comunelor care deţin biserici de lemn, în promovarea, conservarea şi valorificarea monumentelor arhitecturale clasificate prin organizarea de întâlniri la nivelul comunităţii locale sunt doar câteva dintre punctele aflate pe agenda promotorilor proiectului. Creşterea gradului de conştientizare a tinerilor asupra valorii bisericilor de lemn din Bihor şi necesitatea conservării patrimoniului arhitectural, dar şi identificarea surselor, necesităţilor şi a modalităţilor de finanţare în vederea conservării bisericilor de lemn sunt obiective care trebuiesc bifate la finalul proiectului.

Veronica Bursaşiu2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor