BIT Milano: Oradea & Bihorul, vedete la standul României

BIT Milano: Oradea & Bihorul, vedete la standul României
România a avut un stand mare la Târgul de Turism de la Milano. Oradea şi Bihorul au impresionat prin consistenţă.

Cu excepţia Clujului, care a prezentat câteva pliante sub îndemnul „Visit Cluj”, Oradea şi Bihorul au fost singurele unităţi administrativ-teritoriale din România care s-au promovat în nume propriu la standul României. Şi au făcut-o destul de consistent.

România a avut un stand generos la BIT Milano, chiar dacă se manifestă încă o carenţă în prezentarea pachetelor turistice concrete. Aşa cum este cazul altor standuri naţionale, precum cele ale feluritelor regiuni din Italia, India, Turcia ş.a.m.d., unde operatorii turistici le propuneau trecătorilor vacanţe croite pe calapodul acestora. Au fost, însă, şi iniţiative temerare de acest tip la standul românesc, precum city-break-ul propus pentru Oradea între două zboruri Oradea – Milano, cu cazare asigurată la Caro Boutique Hotel&Restaurant. De asemenea, s-a remarcat circuitul Dunării pentru cei fascinaţi de biosfera fluviului, cu puncte de atracţie în România şi Ungaria.

„Crişana” şi… Zorba

Dacă pe aeroportul Orio al Serio din Bergamo dansaseră iniţial doar cei din ansamblul „Nagyvarad”, sâmbătă, într-o acţiune de promovare a destinaţiei Ryanair de Oradea, marţi, la Bursa Internaţională de Turism (BIT) de la Milano au apărut două perechi de dansatori profesionişti de la ansamblul „Crişana”. Chiar dacă nu au putut fi prezenţi la Bergamo, din cauza repetiţiilor la piesa TRM „Scripcarul pe acoperiş”, dansatorii de la „Crişana” au compensat trei zile mai târziu.

Aceştia au dansat în două reprize, energia degajată de folclorişti în jurul lor ademenindu-l în joc pe un participant la târg. Acesta a încercat să-i imite pe bihoreni, însă mişcările lui au adus mai degrabă cu cele ale unui Zorba prea puţin talentat.

targ-de-turism-milano-12

BIT Milano este unul dintre cele mai mari târguri de turism din Europa. Desfăşurat pe mai multe niveluri în generosul spaţiu expoziţional Fiera Milano, târgul a adus la un loc standuri naţionale, standuri ale unor regiuni sau metropole, dar şi standuri ale marilor operatori turistici.

Un etaj întreg a fost ocupat doar de regiunile Italiei şi de iniţiativele turistice pentru Italia. La etajul standurilor naţionale s-au remarcat India – printr-un stand masiv şi complex, Turcia, Argentina sau SUA.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !