Blaga, cetăţean de onoare la el acasă

3Comentarii
Blaga, cetăţean de onoare la el acasă
Ministrul Dezvoltării, Vasile Blaga, a devenit duminică cetăţean de onoare la el acasă. La Rieni. Un gest considerat tardiv, atât de adversarii politici, cât şi de susţinători, dar şi de localnici. Imagini

Aceasta având în vedere faptul că Blaga este cotat drept omul care a făcut cel mai mult pentru Bihor din punctul de vedere al imaginii dar şi al fondurilor care au venit şi continuă să vină dinspre Bucureşti spre Bihor. Înaintea lui Vasile Blaga, cetăţeni de onoare la Rieni au fost atleta: Gabriela Szabo, fosta imagine a apei minerale „Izvorul minunilor”, fraţii Ioan şi Viorel Micula, fraţii Traian şi Cornel Popa. Evenimentul care l-a avut în centru pe ministru a fost prilejuit de cea de-a doua ediţie a sărbătorii comunei Rieni.

 

Vip-uri

 

Magnetismul pe care îl exercită ministrul are corespondent în aglomeraţia de vip-uri de la Rieni. Probabil că niciodată nu au fost prezente în comună atâtea nume grele: consilieri prezidenţiali, primari şi parlamentari de la putere şi din opoziţie, oameni de afaceri din topul celor mai potenţi din punct de vedere financiar, universitari, dar şi reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor şi şefi ai instituţiilor descentralizate din Bihor. Printre cele peste 100 de personalităţi care au ţinut să fie prezente la eveniment i-am remarcat pe fostul şef de la „Doi ş-un sfert”, azi consilier prezidenţial Terente Merce, oamenii de afaceri Ioan şi Viorel Micula, parlamentarii Petru Filip, Ştefan Seremi, Cornel Popa, foştii parlamentari Ionela Pop Bruchental şi Teodor Cladovan, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice din Timişoara, bihoreanul Marinel Pirtea, comisarul Liviu Popa, şeful Poliţiei Bihor, patronul grupului de firme Selina Beniamin Rus şi mulţi, mulţi alţii.

 

„Bun venit, Vasile!”

 

Vasile Blaga a fost cu adevărat emoţionat să se afle printre neamuri şi prieteni la Rieni. Fiindcă la Rieni, ministrul e „Vasile”. Majoritatea localnicilor ori au lucrat cu Vasile Blaga la Ştei, ori au copilărit cu el , ori îi sunt rude. Consilierul local Maria Rebenciuc a fost cea care a deschis şirul vorbitorilor despre personalitatea sărbătoritului. Doamna consilier, rudă a ministrului, a dezvăluit care este una dintre cheile succesului lui Blaga. „Se spune că în spatele fiecărui bărbat puternic este o femeie puternică. În spatele lui Vasile Blaga este o doamnă. Fiindcă Violeta Blaga este o doamnă”. „Cinste mamei lui, nana Mărioara, tatălui lui, baciu Tinu, fiindcă eu ştiu cât de mult se consumă pentru fiul lor, şi cât de mult se roagă să trecă peste toate cu bine, şi cât se frământă”, a spus preotul din Băiţa. „Simbol, ambasador al Rienilor în ţară şi străinătate, un om extraordinar, exemplu pentru tânăra generaţie” şi multe alte superlative au curs la adresa sărbătoritului.

„Am avut mult noroc în viaţă. Am avut noroc de părinţi deosebiţi, de o mamă extrem de aspră, aşa cum cred că trebuie să fie toate mamele, am avut profesori deosebiţi, precum profesorul Creţea, în facultate, am avut şansa să-l am ca şef pe Petru Pantea. Sub conducerea sa am avut şansa să trec prin toate funcţiile ca în armată, nu am fost şef de atelier înainte să fiu maistru. M-a făcut ca în viaţă să nu mă înham la ce nu pot să fac. De aceea îi urăsc pe cei care se pricep la toate, fiindcă nu se pricep la nimic. Şi pe lângă toate astea îţi mai trebuie un pic de curaj. Să ai curajul să te înconjori de oameni mai deştepţi. Eu m-am înconjurat de oameni mai deştepţi ca mine”, a spus Vasile Blaga.

Veronica Bursasiu3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor