Blaga va face lobby pentru Marghita

2Comentarii
Blaga va face lobby pentru Marghita
Ministrul Dezvoltării Regionale,Vasile Blaga, a fost vineri la Marghita, la invitaţia şi insistenţele primarului Dorel Talpoş. Intenţia primarului de Marghita a fost aceea de a-l convinge pe ministru de necesitatea unor investiţii în municipiul pe care îl conduce. Şi cum o putea face mai bine decât la faţa locului?

Discuţiile au fost „cu cărţile pe masă”. Unul dintre cele mai dezbătute puncte de pe ordinea de zi a fost situaţia locuinţelor ANL. Deschizând acest capitol, ministru a profitat de prilej pentru a transmite un mesaj tuturor primarilor să vândă locuinţele ANL. Fiindcă de succesul acestui demers depinde programul său de construcţie a noi blocuri ANL. Şi într-o oarecare măsură deblocarea situaţie de pe piaţa imobiliară cauzată de criză. Planul ministrul Blaga e simplu: din banii încasaţi din locuinţele ANL vândute vor fi construite alte locuinţe, cu aceeaşi destinaţie.

Pentru Marghita, Vasile Blaga a promis fonduri pentru încă 96 de apartamente ANL.Şi a dat asigurări că banii obţinuţi din vânzarea acestor apartament nu vor căpăta o altă destinaţie. „Nu vă pot obliga să vindeţi apartamentele. Însă vă asigur că voi da anunţuri în toată presa să vină tinerii pe capul vostru să le vindeţi locuinţele”, a sunat îndemnul ministrului către şefii administraţiilor locale. Construirea locuinţelor pentru tineri rămâne un capitol extrem de important pe agenda ministrului dezvoltării Regionale.

„Unii au promis 200.000 de locuinţe pe an. Noi, PD-ul mai modeşti, am promis 100.000 de locuinţe. Până acum s-au făcut 2.000 pe an. Astăzi se profilează cam 7.500, hai cu totul 10.000 de locuinţe pe an. Şi cu prima casa cu tot vreo 20.000, ceea ce totuşi ar suna bine. Aşa că, acolo unde e vorba de ban public daţi drumul la licitaţii. Să nu ţinem banii în conturi, în trezorerii. Fiindcă statul român se împrumută cu dobânzi de 16% şi e păcat să nu dăm drumul la bani. Banii trebuie să ajungă la firme”, a spus Vasile Blaga. Şeful Dezvoltării Regionale s-a interesat apoi ce licitaţii s-au făcut în ultima vreme în Marghita şi cine le-a câştigat. „S-au făcut licitaţii pe apă şi canlizare”, a spus primarul Dorel Talpoş. „Le-a căştigat o firmă din Bihor?,s-a interesat Blaga.„ Da, din Bihor”.

Pentru Bihor

„Să câştige firmele din Bihor, că şi dacă iau licitaţiile firme din Bucureşti, tot voi lucraţi. Bucureştenii vin numai cu laptop-ul…”, a spus Blaga. De la Primărie, locul unde au avut loc discuţiile, ministrul a fost dus să vadă calitatea lucrărilor la primele 32 de apartamente ANL, din totalul de 96 câte se preconizează că vor fi date în folosinţă în toamnă. „Să-i duc o parte din panglică şi lui Borbely (predecesorul lui Blaga) că şi el a contribuit, la început”, a glumit Vasile Blaga. „Să le dea Dumnezeu sănătate tinerilor care se vor muta în aceste apartamente, să se poată bucura de ele”, a adăugat ministrul. Atât Blaga, cât şi prefectul Gavrilă Ghilea, specialist în construcţii, dar şi deputatul Ştefan Seremi au apreciat proiectul după care au fost construit apartamentele, faptul că sunt luminoase şi creează senzaţia de spaţiu.„Aş fi fost foarte bucuros să primesc un astfel de apartament atunci când m-am însurat. Am avut unul cu o cameră. La soacră-mea”, a mărturisit deputatul Ştefan Seremi.

Veronica Bursasiu2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor