Bloc obstetrical nou-nouţ

2Comentarii
ORADEA – De marti, pacientele Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie beneficiază de un bloc obstetrical pus la punct. Inaugurarea obiectivului plasat la etajul a IV-lea al imobilului din Calea Clujului s-a consumat în prezenţa unor VIP-uri din administraţia locală, finanţatoare a lucrării.

Momentul festiv a debutat creştineşte, cu nelipsita slujbă de sfinţire a locaşului spitalicesc. Pe final, soborul a cântat personalului medical care deserveşte Maternitatea un „La mulţi ani!” „orchestrat” după regulile muzicii bisericeşti.

5 miliarde
Reabilitarea acestei părţi din clădirea Maternităţii a costat bugetul oraşului 5 miliarde de lei, bani prinşi în programul de 46 miliarde lei vechi alocat reabilitării parţiale a celor cinci unităţi medicale aflate în grija Primăriei. În acest an, Maternitatea a mai beneficiat de câteva miliarde pentru reabilitarea laboratorului de radiologie, a precizat primarul Petru Filip, prezent la inaugurare. Conform şefului Executivului local, anul viitor se va interveni la acest spital pentru repararea acoperişului.

Instrumentar nou
În calitate de directoare a Maternităţii, medicul Liana Antal a ţinut să precizeze că blocul obstetrical s-a înnoit nu doar prin reparaţiile la clădire. „Pentru activitatea medicală se va lucra cu un instrumentar nou-nouţ. Vom primi un aparat de anestezie necesar pentru cezariene şi alt fel de aparatură”, spune dr. Antal.

Acesta spune că modernizarea inaugurată marti este o realizare importantă în primul rând din cauza impactului la public. „70% din activitatea noastră ţine de acest bloc obstetrical. Toate naşterile se produc aici, asta însemnând o medie de 4.500 de copii anual. Anul trecut s-au născut 4.750 de copii, iar numărul este în creştere”, spune dr. Antal.

Cristina Ghilea2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor