Blocuri in loc de gunoaie

Blocuri in loc de gunoaie
Inesteticul schelet de beton de la marginea Parcului I.C. Brãtianu si terenul insalubru din jur ar putea sã disparã în viitorul apropiat, transformându-se într-un complex arhitectural inglobând apartamente si spatii comerciale. Evolutia lucrurilor depinde de conducerea SNCFR.

Constructia abandonatã, apartinând unei firme intrate în faliment, a fost achizitionatã în octombrie 2005 de SC Casa Lemn SRL, care intentioneazã sã finalizeze ansamblul de imobile. Noul proprietar nu are însã libertate de miscare deplinã, terenul de sub constructie fiind în proprietatea SNCFR. Casa Lemn a propus societãtii nationale un parteneriat, fiind încheiat un acord de principiu în acest sens.

Firma orãdeanã a propus ca în schimbul terenului si al lucrãrilor de întãrire a contrafortului, a cãror valoare se cifreazã la 150.000 euro, SNCFR sã devinã coproprietarul spatiilor locative. Conducerea societãtii feroviare nu a fost receptivã la propunere, amânând rãspunsul lune în sir, ca într-un târziu sã anunte cã va scoate terenul la licitatie. „Cum sã scoatã terenul la licitatie din moment ce acolo este o constructie aflatã în proprietatea noastrã?”, se întreabã nedumeriti, reprezentantii firmei.

Casa Lemn a avut probleme si cu Primãria, fiind somatã sã salubrizeze terenul, transformat de persoane necunoscute în deponeu de moloz si deseuri menajere. Reprezentantii firmei spun cã nu au nici o responsabilitate în acest sens, din moment ce terenul nu este proprietatea lor.

Planul Urbanistic de Detaliu a fost aprobat, iar în momentul în care SNCFR se va decide asupra formei concrete a asocierii va putea demara procedura de obtinere a autorizatiilor. Proiectul prevede construirea a 60 de apartamente cu confort sporit, la parter urmând sã fie spatii comerciale. Reprezentantii Casa Lemn considerã cã finalizarea constructiei este si un interes comunitar, deoarece ar îmbunãtãti considerabil zona sub aspect urbanistic.

Pengo Zoltan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !