Blocuri lânga spital

Sistate mai bine de jumatate de an din lipsa de fonduri, lucrarile la cele doua blocuri destinate medicilor rezidenti, vor fi reluate dupa ce Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului a alocat, din surse extrabugetare suma de cinci miliarde de lei vechi.

În adresa remisa CJT, reprezentantii Ministerului au specificat ca masura a fost luata datorita numarului mare de cereri de locuinte pentru tineri. Proiectul, intitulat „Blocuri de locuinte în regim de închiriere pentru medicii rezidenti” va însemna aproximativ 70 de apartamente destinate acestei categorii.

CJT se implica

În cadrul acestui proiect, sarcina Consiliului Judetean Timis este de a realiza racordurile la utiliatile necesare: apa, canalizare, gaz, energie electrica si telefonie. Conform listei de investitii, administratia judeteana a alocat 5,5 miliarde de lei vechi, din care au fost executate lucrari în valoare de aproximativ 4,3 miliarde lei vechi (extinderea retelei electrice, alimentare cu apa si gaz, canalizare si de telefonie).

Urmeaza sa fie realizate, tot din fonduri puse la dispozitie de CJT, bransamentele de la retele si suprastructura parcarii si a drumurilor de acces.

„Finantarile ANL au fost oprite la un moment dat în toata tara. Noi am alocat banii dar nu aveam certitudinea ca lucrarile vor continua, mai ales ca s-au oprit la stadiul de fundatie. În momentul de fata, am cheltuit peste patru miliarde de lei vechi din banii alocati”, a precizat presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc. Valoarea totala a investitiei depaseste 78 de miliarde de lei vechi.

Diana Lupulescu