Blocurile NATO, renovate de Habitat

3Comentarii
Blocurile NATO, renovate de Habitat
ORADEA – Administraţia Socială Comunitară Oradea (ASCO) a semnat un parteneriat cu Asociaţia Habitat pentru Umanitate pentru asistarea mai multor familii aflate în evidenţa instituţiei.

Scopul parteneriatului este crearea unor condiţii de viaţă decente pentru aproape 700 de oameni care trăiesc în condiţii greu de imaginat. Locuinţele aflate în proprietatea Consiliului Local sunt situate pe strada Voltaire şi au ajuns într-o stare avansată de degradare.
„Trăim foarte greu aici, în frig şi mizerie! Mai bine ne-ar lua Dumnezeu, că nu se mai gândeşte nimeni la noi…” , spune Kovacs Peter, unul dintre locatari.
Parteneriatul dintre Habitat şi Administraţia Socială Comunitară Oradea este primul pas spre îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru astfel de familii fără speranţă, printre care multe de etnie rromă. De asemenea, pe lângă cele 96 de familii care locuiesc în blocurile de pe strada Voltaire, încă 50 de familii vor beneficia de locuinţe noi, construite în aceeaşi zonă. Lucrările de reabilitare vor începe cel mai târziu în vară şi se vor derula pe o perioadă de maxim 5 ani, când peste 150 de familii vor trăi în condiţii decente.

Îi responsabilizează
„Cred că printr-un astfel de program, Habitat va avea un impact mult mai mare la nivel regional, atât pentru comunitate, cât şi pentru autorităţile locale. Mă bucur de oportunitatea pe care ne-a oferit-o Primăria municipiului Oradea şi Consiliul Local. Cei 700 de beneficiari sunt pentru mine o motivaţie puternică. Sper să găsim finanţare şi colaborare pentru cât mai multe proiecte de genul acesta în beneficiul oamenilor ce până în prezent au fost marginalizaţi”, spune Mihai Grigorean, manager de program la Habitat pentru Umanitate.
Specificitatea tuturor programelor Habitat constă în faptul că beneficiarii, familiile nevoiaşe, trebuie să lucreze la propria locuinţă, dar şi la ale altora asemenea lor, alături de voluntari şi de specialişti ai asociaţiei. Astfel familiile învaţă să devină mai responsabile, dar şi să-şi întreţină locuinţa familiarizându-se cu toate lucrările efectuate la propria locuinţă. De asemenea, acest sistem de muncă scade semnificativ costurile legate de manoperă, deoarece munca brută se face cu voluntari.

Pengo Zoltan3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor