Blues pentru capra vecinului

Blues pentru capra vecinului
Clubul Chanson Café gazduieste vineri seara, cu începere de la ora 22:00, un eveniment pe care împatimitii rhythm&blues-ului de pe malurile Crisului Repede nu au voie sa-l rateze. Este vorba despre concertul formatiei Mike &the Blue Spirits, condusa de Mihai (Mike) Godoroja, cunoscutul si apreciatul realizator de emisiuni radio si tv de blues jazz si rock.

Sub acest nume de formatie, Godoroja a reusit sa adune de-a lungul celor opt ani care s-au scurs de la înfiintare o serie de muzicieni de prima marime autohtoni si trei albume extrem de bine primite de catre public: Susie Q (Electrecord – 1998) – în limba engleza, Cei mai frumosi ani (Zone Records – 2000), Spritissme (Velamusic – 2002). Lansare iminenta


În paralel cu o activitate concertistica remarcabila, în 2003 Mike si colegii sai au început lucrul la noul album, intitulat „Traiasca capra vecinului”, un album care contine doar compozitii originale ale formatiei, cu texte în limba româna. Mike Godoroja vorbeste deja despre un concept de „blues fanariot”, inspirat din mentalitatea poporului român, cu toate aspectele ei, bune si rele.

Promovarea în concerte a unei parti din noul repertoriu câstiga imediat acceptul publicului, semn ca acest concept este viabil, piesa titlu începând sa fie promovata la diverse posturi de radio si prin aparitii constante în diferite emisiuni de televiziune.


Finalizarea albumului a avut loc în septembrie 2004, iar lansarea lui este preconizata a avea loc chiar în aceste saptamâni, ea fiind precedata de lansarea videoclipului piesei titlu. Concertul de la Chanson Café se doreste tocmai o avanpremiera la acest important eveniment din viata trupei. Actuala componenta a trupei îi cuprinde pe: Mike Godoroja – voce, Marcian Petrescu – muzicuta amplificata & acustica, Valentin Badea – chitara bas, Marius Vintila – baterie, percutie si Roxana Stroe – chitara.

Valentin Buda