BNR şi Tribunalul Bihor – zone periculoase!

5Comentarii
BNR şi Tribunalul Bihor – zone periculoase!
Se desprind bucăţi din Banca Naţională Română – Oradea şi Tribunalul Bihor şi afişele prea mici nu se văd.

Cladirea BNR se dezmembrează punând în pericol viaţa celor ce trec prin zonă, iar singura măsură luată până la redactarea materialului este un afiş mic, care nu poate fi observat în timp util de trecători.

Miercuri dimineaţă, un cititor ne-a sesizat că în cursul nopţii s-a desprins o bucată de ornament din clădirea BănciiNaţionale şi a căzut pe trotuarul dinspre Tribunal. „Pe acolo trece multă lume ziua, iar cei de la BNR s-au mulţumit să pună doar un afiş mititel, galben, prin care lumea e avertizată să ocolească zona”, ne-a relatat cititorul.

Ocoliţi zona?

La faţa locului, jurnaliştii Bihon au constatat aceeaşi situaţie şi la Tribunal, că pe această clădire este un afiş cu „feriţi zona” chiar la intrarea în Tribunal (cu mesajul: „Atenţie!! Zonă periculoasă! Se desprind elemente de tencuială! Vă rugăm ocoliţi zona!”), dar dacă un pieton intră pe str. Tribunalului printre cele două instituţii (BNR şi Tribunalul Bihor), nu poate să se conformeze indicaţiei din afişe decât pe şoseaua strâmtă pe care circulă maşini. „Chiar aşteaptă cu toţii să moară cineva ca să se găsească bună-voinţă pentru reparaţiile care se impun?”, întreabă cititorul. În plus, afişul de la intrarea în Tribunal „Atenţie! Zonă periculoasă. de pe acoperiş… Vă rugăm ocoliţi zona!” Se desprind elemente periculoase. …” e total neavenit întrucât indicaţia nu are cum să fie respectată, instituţia fiind zilnic „călcată” de zeci de oameni, procurori, avocaţi şi judecători cu treabă la instanţe.

Potrivit art. 1002 din Codul civil, „Proprietarul unui edificiu este responsabil pentru prejudiciul cauzat prin ruina edificiului, când ruina este urmare a lipsei de întreţinere sau a unui viciu de construcţie”.
În Oradea, acum câţiva ani au mai fost incidente de acest gen pe Corso şi nu s-au luat măsuri până nu au apărurt primele victime, care s-au trezit cu bucăţi de ornamente de pe clădiri în cap.

O.Ş.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor