Bodea: „Nu suntem Maria Tereza niciunul, dar…”

De Căllin Corpaș
Reactualizat la:
1Comentariu
Bodea: „Nu suntem Maria Tereza niciunul, dar…”
Vicele de la Județ crede că Bolojan și PNL joacă exclusiv politic atunci când înfierează conducerea CJ Bihor, legându-se de „mizilicuri”.

Vicepreședintele Consiliului Județean opinează că Ilie Bolojan și PNL înfierează conducerea județeană doar din calcule eminamente politice, prevalându-se de neregulile constatate de Curtea de Conturi. Bodea spune că nu există fraudă constatată de Curte la CJ Bihor, iar problemele găsite țin de anumite scăpări ale fundațiilor finanțate, ce n-ar avea specialiștii necesari în întocmirea corectă a documentelor.

Traian Bodea își aduce aminte, în schimb, cum PNL și UDMR erau buni parteneri de guvernare locală, până nu demult, și crede că PNL se leagă acum de „mizilicuri”. „Sunt mii de lei pe care trebuie să îi recuperăm, și îi vom recupera. (PNL și UDMR – n.red.) să se certe pe un alt câmp de luptă, nu pe Direcția Economică de la Consiliul Județean, de care răspund eu. Colegii mei și-au făcut datoria de serviciu, iar alte UAT (primării – n.red.) au probleme mult mai mari”, afirmă fostul președinte ALDE Bihor.

Din milioane, mii

„Au fost folosite cuvinte mărețe, precum „fraudă” și „sifonare”, respectiv prejudiciu de 2,5 milioane – lucruri care nu sunt adevărate. Nu pot lăsa ca toată activitatea Direcției Economice să fie dusă într-o altă direcție. Nu suntem Maria Tereza niciunul (politicianul se referă la Maica Tereza din Calcutta, nu la împărăteasa Austriei – n.red.), dar încercăm să nu ne trezim după 3-4 ani că suntem chemați de pe acasă (de procurori – n.red.)”, declară Bodea. Acesta arată că prejudiciul constatat de Curte nu e de milioane, ci de 180.000 de lei, din care CJ Bihor contestă 112.000 lei – banii pentru Festum Varadinum – finanțare la care Curtea de Conturi a găsit nereguli.

„Am citit raportul de vreo 6 – 8 ori și nu am identificat frauda. Merg la ei (la liberali – n.red.) să îmi arate unde au văzut acele sume, fraudă de 2,5 de milioane. Sunt afirmații spirtoase, făcute doar de dragul de a le spune bihorenilor «uite ce nenorociți ați ales în fruntea județului»”, declară Bodea, care devine chiar amenințător la adresa liberalilor: „Nu aș dori să încep să vorbesc, ca alții să se ascundă și să tremure pe după frigider”, și-a încordat mușchii vicele de la Județ.

Bodea, despre modul în care vor fi recuperate sumele constatate ca prejudiciu și cum vor fi identificați cei responsabili: „Facem o comisie ca să constatăm cele dispuse de Curtea de Conturi, iar ulterior se va nominaliza”. Până acum, însă, din cei 68.000 de lei recunoscuți de CJ, au fost recuperați doar 7.700, de la constructor, pentru probleme găsite pe investiția drumului Beliu – Tinca – Leș.

Tot Bodea, motivând de ce CJ finanțează proiecte multe și mărunte înaintate de diverse ONG-uri, unde PNL vede mâna UDMR: „Nu cred că dacă cineva are materie cenușie în societate trebuie trimis la plimbare. Sau cineva cu un proiect social. Cred că avem obligația morală să întreținem acest tip de evenimente. Numai anul acesta, avem peste 10 proiecte depuse pentru Centenar. Avem tabere de copii, evenimente culturale, sociale și finanțăm proiecte de care este nevoie în comunitate, nu e cazul să folosim cuvinte care prind bine la publicul larg. Astfel de evenimente au rolul de a acoperi anumite domenii în care se obțin foarte greu finanțări sau nu se ocupă nimeni”.

Vrea reduceri de personal

În altă ordine de idei, Traian Bodea a anunțat că Executivul județean are în vedere o reducere a cheltuielilor cu aparatul propriu al Consiliului Județean. „Ne gândim și la o reducere a cheltuielilor CJ. S-ar putea să facem o reducere de 10 – 15% din personalul aparatului propriu, ca să eficientizăm. Ne dorim o nouă structură de coordonare, să economisim niște bani”, spune Bodea, care precizează că, în schimb, e nevoie de mai mulți specialiști la Direcția Tehnică și, de asemenea, de un director economic, post vacant deja de mai bine de un an.

Bani publici drenati de masinaria UDMR

CJ Bihor: Rugam presedintele PNL Bihor sa aiba decenta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor