Bodog atacă diabetul, Ciuperca şi… CET pe gaz

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
7Comentarii
Bodog atacă diabetul, Ciuperca şi… CET pe gaz
Senatorul îşi subliniază activitatea plină de deplasări în ţară şi străinătate, dar atacă şi probleme ce ţin de Primăria Oradea.

Se ţine „parlamentar campion pentru problema diabetului şi îşi evidenţiază poziţia de vicepreşedinte al networkingului mondial pentru diabet. Este Florian Bodog, senatorul PSD de Oradea şi candidat la un nou mandat de senator, cel care-şi aduce în faţă şi cifrele din Parlament, care-l plasează printre cei mai activi parlamentari de Bihor.

Legea antifumat e bună

Bodog este suporterul legii antifumat, pe care o vrea neschimbată. „Este o lege bună, pentru ca familiile să poată ieşi la restaurant împreună cu copiii lor şi care face o medicină prevenită ce se adresează familiilor şi celor care nu fumează. Este o lege care acţionează la nivel european şi pentru care România premiată cu două premii ale OMS. Există o iniţiativă de modificare a legii antifumat – la Cameră Deputaţilor – dar cred că se vor găsi soluţii ca fumătorii să poată fuma acolo unde nu îi deranjeze pe nefumători”, afirmă Bodog, precizând că în comisia de sănătate a Senatului „se face politica omului bolnav sau sănătos”.

Bodog îşi subliniază activitatea internaţională, fiind unul dintre parlamentarii cei mai plimbăreţi. De ani de zile, dr. Bodog are un obicei în a participa la felurite conferinţe şi congrese, pe toate meridianele. Cum este vicepreşedinte al reţelei „Parlamentarians for Diabetes Global Network”, redactorul JB&BIHON l-a întrebat pe Bodog ce efecte benefice are această activitate pentru alegătorii săi: „Efecte directe nu există, ci asupra reprezentării României şi măsurilor ce trebuie luate de autorităţi. Mă refer la tratamentul diabeticilor. Ca urmare a demersurilor făcute de organismele internaţionale, şi în România au apărut modificări privind tratamentul şi accesibilitatea privind tratamentele noi”, afirmă secretarul comisiei de sănătate publică din Senat.

Ciuperca şi problema CET-gaz

Senatorul „globe-trotter” Bodog este membru şi în comisia specială parlamentară pentru aderarea României la spaţiul Schengen, dar şi în Forumul Parlamentar European pentru Populaţie şi Dezvoltare. Şi totuşi, Bodog a „coborât” recent în plan local, criticându-l pe primarul PNL Ilie Bolojan pentru Dealul Ciuperca. Chit că în 2012, Bolojan garanta inclusiv pentru parlamentabilul Bodog, ambii fiind USL la acea vreme. Ce s-a schimbat între timp? „Nimic, Bolojan poate să confirme, când s-a schimbat Codul Fiscal, au fost modificări dorite de către Asociaţia Municipiilor din România, personal am fost cu Ilie Bolojan şi l-am susţinut la comisia parlamentară.

Am deschidere faţă de toate autorităţile locale, indiferent de culoarea politică. Dar când avem o astfel de problemă (precum dezastrul de pe Dealul Ciuperca – n.red.), nu pot sta indiferent. Văd o incompetenţă şi o lipsă de viziune a autorităţilor locale”, afirmă Bodog, convins că nici investiţia de la CET nu va fi benefică pentru orădeni, deoarece, afirmă el, „investiţia CET pe gaz este dovedită nerentabilă, va creşte costurile în buzunarul orădenilor, prin creşterea costului gigacaloriei. Însă eu îmi doresc să funcţioneze, nu îmi doresc să fie un eşec”, subliniază Bodog.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor